Zimski sportovi

Henkelovoj i Čudovu sprint Ostersunda

Maja Giljanović • subota, 09.02.2008.

Olimpijska pobjednica iz Salt Lake Cityja Andrea Henkel prva je svjetska prvakinja 42. SP u biatlonu, dok je u muškoj konkurenciji prvo zlato pripalo Maksimu Čudovu...

30-godišnja je Njemica do trećeg uzastopnog pojedinačnog svjetskog naslova nakon Antholza prošle godine stigla u 7.5-kilometarskom sprintu s vremenom 19:43.1 ispred Albine Ahtakove (+12.7) i Oksane Kvostenko (+23.2). Sve tri prvoplasirane utrku su okončale bez pucačkih penala što je Henkelinim pratiljama i omogućilo iznenaditi favoritkinje (u poretku Svjetskog kupa Ruskinja i Ukrajinka su, naime, na 39., odnosno 22. mjestu).

Ove sezone pobjednica na trima natjecanjima Svjetskog kupa, Sandrine Bailly je, pak, razočarala samo petom pozicijom, ali se tješi da je "u dobroj poziciji što se tiče pursuita", svoje paradne discipline (10 km) u kojoj je 2003. osvojila naslov svjetske prvakinje. A što tek reći za Kati Wilhelm, trostruku olimpijsku i dvostruku svjetsku prvakinju, koja se prvog dana SP u Švedskoj domogla samo 21. mjesta i(li) ljubimicu tribina, (četiri mjeseca trudnu) Anna Karin Olofsson na 22.?

U muškom je 10-kilometarskom sprintu norveški dvojac višestrukih olimpijskih i svjetskih prvaka zaskočio savršeno pucački raspoloženi 24-godišnji Rus, Maksim Čudov.

Trenutno trećeplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa i u Rupholdingu primjerice triput drugoplasirani Čudov je veterane Halvarda Hanevolda i branitelja doublea iz Anterselve prošle godine, Ole Einara Björndalena (34-godišnjak je, pak, kompromitirao pobjedu dvama promašajima u stojećem položaju) nadmašio s vremenom 22:25.4 pa će u pursuit ući s prednošću od 19.8 sekundi, odnosno pola minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!