Košarka

Petrović: "Odlazim iz hrvatske košarke"

Tomislav Globan • subota, 09.02.2008.

Loše suđenje na prvoj polufinalnoj utakmici Kupa između Zagreba i Zadra razljutilo je trenera Zadra. Aco je, još uvijek vruće glave nakon poraza, najavio da na kraju sezone odlazi iz Hrvatske...

"Bio bih sretan da nakon ove utakmice mogu čestitati Zagrebu na pobjedi bez ikakvih repova, ali to nije slučaj. Čestitam sudačkoj trojci na plasmanu Zagreba u finale. Suđenje u prvom poluvremenu nema veze s razumom. Zadar do danas nije četiri mjeseca izgubio utakmicu. Znate li zašto? Zato što nam nisu sudili hrvatski suci. Čim su došle hrvatske sudačke trojke u posljednjih tjedan dana, počele su krađe", riječi su Aleksandra Petrovića nakon utakmice u kojoj je zaradio dvije tehničke pogreške te automatski i isključenje.

"Pouzdano znam da se na sudačkim seminarima mene pokazuje kao primjer trenera kojeg treba kažnjavati. Večeras, u posljednjoj četvrtini, na šest razlike za Zagreb, Gečevskom se sude dvije tehničke pogreške, a čovjek nije dodirnuo protivnika. Ako je tako moralo biti, OK, mi smo došli i odigrali svoje i vraćamo se kući", zaključio je Petrović na konferenciji za novinstvo te napustio press centar teatralno bacivši zgužvani papir u rub prostorije.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Na izlazu Aco je iznenadio sve prisutne: "Ovo više nema smisla. Na kraju ove sezone odlazim iz hrvatske košarke."

Trener pobjedničke momčadi Željko Pavličević, naravno, imao je posve drukčiji pogled na događanja na terenu i odluke sudaca. "Igrali smo izvrsno, vodili smo cijelu utakmicu, fantastično šutirali i skakali. Zadar je igrao vanserijski nekoliko mjeseci i naravno da kad tad mora doći do pada. Nije moj običaj komentirati suđenje. Nisam komentirao ni prošlu utakmicu sa Zadrom, a imao sam razloga. Reći ću da suđenje danas nije imalo utjecaja na rezultat. Tehničke pogreške nisu problem sudaca, već onoga tko ih radi."

Na upit novinara zašto kao trener ne zaštiti svog kolegu od, po njegovom mišljenju, nepravednih sudačkih odluka, Pavličević odgovara: "Da sam ja stajao u terenu pola utakmice kao što je to radio Aco i ja bih dobio tehničke. Kada ste mene vidjeli da ulazim u teren? Uostalom, što ja imam koga štititi? Moj klub je Zagreb i ja radim u interesu Zagreba", završio je burnu pressicu trener Mrava.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!