Ostali sportovi

Cro Cop potpisao za DREAM!

Vedran Stilin • srijeda, 13.02.2008.

Kao što se i pretpostavljalo najbolji hrvatski borac Mirko Filipović raskinuo je ugovor s UFC-om i danas potpisao za novoosnovanu MMA organizaciju DREAM koja je ujedinjenje nekadašnjeg PRIDE-a i K-1…

Prošloga tjedna čelni čovjek američkog UFC-a Dana White nije bio izrazito raspoložen po pitanju Cro Copa te je u medijima izjavio kako gubi strpljenje za našeg borca koji je posljednji puta u ring izašao u rujnu prošle godine.

Ipak, čini se kako je to bila samo predstava za medije jer očito je priča bila nešto dublje prirode na relaciji White – Filipović, što je najbolje potvrđeno danas u Tokiju gdje je upravo Mirko predstavljen kao prva zvijezda novoosnovane MMA organizacije DREAM.

Riječ je o ujedinjenoj organizaciji nekadašnjih vlasnike PRIDE-a i K-1 koji zajedničkim snagama pokušavaju nadjačati sve moćniji UFC, čija bi kvaliteta boraca mogla znatno opasti osnivanjem DREAM-a jer financijski moćni Japanci spremni su ponovno dovesti sve najbolje borce pod svoje okrilje.

Svoju povratničku borbu u Saitama Areni Mirko bi tako trebao imati već 15. ožujka protiv još uvijek nepoznatog protivnika, a pitanje koje se u cijeloj priči nameće kao ključno je ono kako je naš borac uspio napustiti UFC ako je poznato da je u potpisanom ugovoru s američkim poslodavcem imao još tri borbe za odraditi.

Sve u svemu, ljubitelji ovog sporta u Hrvatskoj i diljem svijeta mogu biti zadovoljni ovakvim raspletom jer priznali to ili ne ring je pravo mjesto za jednog borca, a Japan zemlja koja obožava Cro Copa. Uz sve to, Filipoviću se sada otvara mogućnost da ponovno okuša borilačke vještine s najboljim borcem današnjice i ujedno vlasnikom PRIDE naslova Fedorom Emelianenkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!