Košarka

Efes nadigrao aktualne prvake

Goran Markuš • srijeda, 13.02.2008.

Iako je Panathinaikos zasluženo poveo u utakmici, Drew Nicholas i njegovi suigrači vratili su istom mjerom i kombinacijom odlične obrane i brzog te učinkovitog napada preuzeli vodstvo koje nisu ispuštali do kraja susreta…

Odličnim otvaranjem utakmice "Zeleni" su stigli do vodstva od osam poena, no tri uzastopne trice odličnog Nicholasa vratile su Efes natrag u egal s protivnicima. Nakon deset minuta igre i uspješnog polaganja našeg Andrije Žižića Panathinaikos je ipak zasluženo još uvijek bio u vodstvu od 21:17.

Već u otvaranju druge četvrtine Efes je značajno popravio igru u obrani te si tako omogućio niz brzih protunapada koji su završavali lakim poenima. Odlični Nicholas znao je iskoristiti ponuđeno te je poveo svoju ekipu u 16:4 seriju u kojoj je čak i Kerem Gonlum postigao tricu, svoju prvu u 132 dosadašnja nastupa u Euroligi.

Prednost od +11 na poluvremenu igrači Efesa su znali zadržati i nisu popuštali u igri do samog završetka susreta. Iako su se "Zeleni" predvođeni Dimitrisom Diamantidisom, Vassilisom Spanoulisom i najboljim strijelcem ekipe, Michaelom Batisteom nekoliko puta pokušali vratiti u utakmicu, momčad Efesa je uspješno uzvraćala i parirala u igri do završetka utakmice. Žižić je utakmicu završio s četiri poena i tri skoka u 20 odigranih minuta, dok je Prkačin cijeli susret proboravio na klupi.

Ovom ogromnom pobjedom Efes je trenutno vodeća momčad skupine D, a nakon sutrašnjih susreta na vrhu će im se pridružiti i pobjednik utakmice između Partizana i Montepaschija. Sljedećeg tjedna Efes Pilsen kod kuće dočekuje Montepaschi Sienu, dok će se Panathinaikos pokušati oporaviti u susretu s Partizanom.

Euroliga, skupina D: Efes Pilsen – Panathinaikos 74:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!