Zimski sportovi

Borssen otvara, Ani broj devet

Petar Plevnik • četvrtak, 14.02.2008.

Izvlačenjem startnih brojeva za današnju utrku ženskog slaloma (15h) započeo je i službeni dio četvrtog trofeja Snježne kraljice. Prva će sa Sljemena spustiti Šveđanka Theresse Borssen, dok će najveći hrvatski adut, Riječanka Ana Jelušić, startati kao deveta. Nika Fleiss nosit će broj 23, a Sofija Novoselić starta s brojem 62...

Kao i protekle tri godine, središnji zagrebački trg, Trg Bana Jelačića, i ove je godine bio mjesto izvlačenja startnih brojeva najboljih 15 skijašica u poretku slaloma. Najprije su se dijelili startni brojevi od osmog do 15. mjesta, među kojima i je naša Ana Jelušić, trenutno 10. plasirana slalomašica Svjetskog kupa. Ana može biti zadovoljna s brojem devet, iako teško da će startni brojevi igrati neku značajniju ulogu na utrci.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Prva će sa Sljemena krenuti Šveđanka Theresse Borssen, šestoplasirana u poretku slaloma, kojoj je drugo mjesto od prije dvije godine najbolji rezultat na Snježnoj kraljici. Odmah iza Borssen na stazu će Austrijanka Marlies Schild, koja je titulu Snježne kraljice osvajala protekle dvije godine, dok će njena glavna konkurentica za mali kristalni globus i vodeća u ukupnom poretku slaloma, Nicole Hosp, startati s brojem tri.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ove sezone odlična Talijanka Chiara Costazza prigodu za premijernu pobjedu na Sljemenu tražit će s brojem četiri, baš kao i dobra poznanica hrvatske reprezentacije, trećeplasirana u poretku slaloma, Slovakinja Veronika Zuzulova s brojem pet, dok će premijerna pobjednica Sljemena i četvrta u poretku slaloma ove sezone, Finkinja Tanja Poutiainen, prigodu za drugu pobjedu u Zagrebu vrebati s pozicije broj šest.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Prva vožnja utrke ženskog slaloma na rasporedu je u 15 sati, a druga s početkom u 18 sati.

Snježna kraljica, slalom (ž), startna lista:
1. Theresse Borssen (Šve)
2. Marlies Schild (Aut)
3. Nicole Hosp (Aut)
4. Chiara Costazza (Ita)
5. Veronika Zuzulova (Svk)
6. Tanja Poutiainen (Fin)
7. Šarka Zahrobska (Češ)
8. Michaela Kirchgasser (Aut)
9. Ana Jelušić (Hrv)
10. Maria Riesch (Njem)
11. Maria Pietilae-Holmner (Šve)
12. Monika Bergmann (Njem)
13. Kathrin Zettel (Aut)
14. Nina Loeseth (Nor)
15. Anja Person (Šve)
...
23. Nika Fleiss (Hrv)
...
62. Sofija Novoselić (Hrv)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!