Košarka

Skupina F: Maccabi i Real pokazali autoritet

Tomislav Globan, Ivana Spahija • četvrtak, 14.02.2008.

Favoriti skupine F opravdali su svoju titulu startnim pobjedama drugog kruga. Maccabi je bez prevelikih stresova slavio u Pireju kod Olympiacosa, dok je madridski Real znatno teže slomio otpor "žilavog" Žalgirisa...

Real Madrid - Žalgiris 88:85

U uzbudljivoj završnici u madridskoj dvorani Vistalegre Real je protiv Žalgirisa pobjednički započeo put prema četvrtfinalu. Kada je početkom posljednje četvrtine Real Madrid serijom 11:0 pobjegao na 70:59 činilo se kako je sudbina Litavaca zapečaćena. Međutim, serijom trica u posljednjih pet minuta, u kojoj je sudjelovao i Marko Popović, Žalgiris vraća utakmicu u neizvjesnost te se u posljednju minutu ulazi s rezultatom 84:82 za domaće. Raul Lopez polaže za +4, no Maciulis s druge strane odgovara tricom i smanjuje na minimalnih 86:85, 11 sekunda prije kraja. Utakmica je odlučena u sljedećem napadu kada je Maciulisu dosuđena nesportska osobna pogreška, što Lopez s linije pretvara u pobjedu Španjolaca - 88:85.

Najbolji kod pobjednika očekivano su Bullock i Reyes s po 17 poena, dok je kod Žalgirisa vrlo dobar učinak upisao Maciulis s 21 poenom (iz igre 7/10). Popović je u porazu sudjelovao 26 minuta ubacivši 12 poena (četiri trice), a Damir Markota igrao je samo sedam minuta, bez učinka.

Olympiacos - Maccabi 67:75

U drugoj utakmici skupine F, Maccabi je i bez našeg Nikole Vujčića upisao pobjedu na gostovanju kod grčkog Olympiacosa. Debi novog trenera Olympiacosa, Panagiotisa Giannakisa, nije bio uspješan, momčad iz Tel Aviva je u Pireju slavila rezultatom 67:75. U utakmicu su bolje krenuli gosti koji su prvih sedam minuta bili u vodstvu, ali je Lynn Greer pogodio tricu za prvo vodstvo Oympiacosa koji je na kraju prve četvrtine imao vodstvo od 17:16. Izjednačen ritam utakmice nastavio se i u idućih deset minuta, druga je četvrtina privedena kraju neriješenim rezultatom (13:13), a domaćini su na odmor otišli sa pola koša prednosti iz prve četvrtine (30:29).

Nastavak susreta donio je porast u igri košarkaša Maccabija koji su predvođeni Yotamom Halperinom napravili seriju od 29:16 i došli do vodstva od 46:58. To je ujedno bio i prijelomni dio susreta, domaćini se u posljednjoj četvrtini nisu stigli popraviti, tek su uspjeli smanjiti konačnu razliku na osam poena prednosti za Maccabi.

Košarkašima Olympiacosa nije pomoglo ni 26 poena raspoloženog Lynna Greera, koji je uz dva skoka i pet asistencija ponio titulu prvog čovjeka utakmice. Pobjedi gostujuće momčadi najviše su pridonijeli Yotam Halperin i Terence Morris s po 16 postignutih poena, uz četiri skoka i šest asistencija, odnosno 11 skokova i tri asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!