Zimski sportovi

Skijašice otvaraju sljemenski spektakl

Kristian Hohnjec • petak, 15.02.2008.

Sljeme se u kratkom vremenu etabliralo kao ekskluzivna i omiljena destinacija Svjetskog kupa za skijašice. Prema svim infomacijama organizacija je najbolja dosada, sve je spremno za novi spektakl. Tijek događanja pratite na Sportnet.hr, a neposredno nakon same utrke očekuje vas izvještaj, brojne izjave, fotografije naše ekipe sa Sljemena....

Sve je spremno za četvrtu utrku Svjetskog kupa na Sljemu. Skijašice će u petak popodne otvoriti bogat ovosezonski program. Organizacija bi trebala biti perfektna, vrijeme se smilovalo tako da je jedina zamjerka iz vodstva FIS-a bila pretjerana tvrdoća podloge. "Staza je zamrznuta, ledena ali ipak se guli. Mislim da neće biti nikakvih problema. Možda je malo preledena za djevojke, ali takva je kakva je. Treneri su rekli da konačno u Svjetskom kupu ove godine imamo jednu pravu stazu", rekao je voditelj natjecanja Reno Fleiss.

Zagrebačka utrka stiže u pravo vrijeme za našu najbolju skijašicu, Anu Jelušić. Izuzetno ledena i tvrda staza neće odgovarati mnogima, ali zato pogoduje Ani Jelušić. Riječanka je u posljednje vrijeme zaredala s mediokritetnim rezultatima, a bolje prilike od Sljemena za podizanje samopouzdanja i povratak u slalomski vrh gotovo da ne može biti. Staza je kao naručena za nju - tvrda i ledena, što će umanjiti Anin "problem" s kilogramima, odnosno skijanjem na ravnom dijelu.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Vezane vijesti

"Jedva čekam utrku. Konačno sam zdrava te želim da tako i ostane. Domaća publika mi daje pozitivnu energiju, huk s tribina me diže. Bila bih zadovoljna plasmanom među pet-deset najboljih", rekla je Jelušić, koja je prošle sezone na Sljemenu zaostala tek za tada izvrsnom Marlies Schild.

Zbog problema sa zdravljem Nika Fleiss tada nije nastupila. Stanje nije idealno ni ove godine, ali Samoborka će se unatoč temperaturi naći na stazi. U povratničkoj sezoni ostvarila je nekoliko solidnih rezultata, međutim za povratak u prvu skupinu trebat će i par plasmana među deset. "Staza je ekstremna. Više odgovara muškarcima. Cilj je uvijek isti, plasman među 15 najboljih", rekla je Fleiss.

Treći naš adut je mlađahna Sofija Novoselić, čiji najveći hendikep ovaj put ne bi trebao biti prevelik."Na ovoj stazi starni broj neće igrati veliku ulogu. Tvrdo je i sve će skijašice imati iste uvjete", mišljenje je Sofije, koja se nada prvim bodovima u Svjetskom kupu.

Sljeme je po mnogo ćemu "naj", tako i po dužini slaloma: "Staza je dugačka. Nakon 50 sekundi obično ulazite u cilj, a ovdje morate još deset sekundi skijati po strmini", komentira Fleiss. Favoritkinje za pobjedu su Nicole Hosp i Marlies Schild, a najveća prijetnja Austrijkama trebale bi im biti Veronika Zuzulova, Tanja Poutiainen i nadamo se Ana Jelušić.

Snježna kraljica, slalom (ž), 15. veljače 2008.;
1. vožnja (15.00h)
2. vožnja (18.00h).

Startna lista:
1. Theresse Borssen (Šve)
2. Marlies Schild (Aut)
3. Nicole Hosp (Aut)
4. Chiara Costazza (Ita)
5. Veronika Zuzulova (Svk)
6. Tanja Poutiainen (Fin)
7. Šarka Zahrobska (Češ)
8. Michaela Kirchgasser (Aut)
9. Ana Jelušić (Hrv)
10. Maria Riesch (Njem)
11. Maria Pietilae-Holmner (Šve)
12. Monika Bergmann (Njem)
13. Kathrin Zettel (Aut)
14. Nina Loeseth (Nor)
15. Anja Person (Šve)
...
23. Nika Fleiss (Hrv)
...
62. Sofija Novoselić (Hrv).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!