Zimski sportovi

Janica: "Događa se svima"

Vedran Attias, Zvonimir Šimunović • petak, 15.02.2008.

Janica Kostelić je nakon prve vožnje rekla svoje dojmove o nastupima naših, ali i nekih drugih skijašica, dok su same skijašice vrlo zadovoljne stazom i ugođajem na tribinama...

Janica je prvo komentirala nastup Ane Jelušić: "To se događa svima. Nema nikakve veze s pritiskom jer je Ana prošle godine pokazala kako se odlično nosi s pritiskom. Teško je sada utješiti Anu jer sigurno joj je jako teško, no nadam se kako ćemo ju uspjeti oraspoložiti."

Kada je u pitanju nastup Nike Fleiss, Janica se nada kako će se Samorka ipak opustiti u drugoj vožnji: "Vozila je korektnu vožnju. Mislim kako je vozila s malom rezervom kada je čula što je bilo Ani i nadam se kako će se opustiti u drugoj vožnji i popraviti plasman. Svakako treba naglasiti kako je Nika bolesna i vrlo iscrpljena te je tako vrlo teško nastupati, a pogotovo postizati vrhunske rezultate."

Naša najbolja skijašica svih vremena rekla je kako je Marlies Schild ipak najbolja u ovom trenutku: "Marlies je vrlo teško pobijediti ako dođe do cilja. Njezino skijanje je toliko sigurno i uvjerljivo i, posljednjih je nekoliko godina, najbolja u slalomu."

Talijanka Chiara Costazza nakon nastupa rekla je: "Nadam se kako ću zadržati visoko mjesto. Staza je vrlo dobra i nadam se kako će izdržati i drugu vožnju." Jedno mjesto ispred Talijanke, na sedmom mjestu, nalazi se Veronika Zuzulova: "Nisam bila loša u prvoj vožnji, ali mislim kako mogu bolje. Nadam se kako ću u drugom laufu bolje voziti, ali Schild je u velikoj formi i vrlo je teško dostižna."

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Tanja Poutiainen nalazi se na vrlo dobrom trećem mjestu i, s pravom, se nada još jednom dobrom rezultatu na Sljemenu: "Nisam vozila savršeno, no zadovoljna sam. Razlika između mene i Schild nije velika tako da se nadam dobrom plasmanu."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Šveđanka Anja Paerson bila je posebno zadovoljna stazom: "Ovo je najbolja staza na kojoj smo vozili ove godine. Utrka je odlično pripremljena i sigurna sam kako niti jedna cura neće imati problema sa stazom. Ove sezone sam dosta isfrustrirana svojim skijanjem, no ovaj nastup je bio više nego dobar."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Austrijanka Nicole Hosp zadovoljna je svojim drugim mjestom: "Izgubila sam puno vremena u gornjem dijelu staze i zato je ovaj zaostatak za vodećom Marlies zadovoljavajući. Ukoliko u drugoj vožnji ne ponovim pogreške, mogla bih se popeti i na najviše postolje."

Monika Bergmann najbolja je Njemica nakon prvog laufa: "Izvrstan je osjećaj skijati u Zagrebu. Staza i atmosfera su na najvišem nivou. Zadovoljna sam svojim nastupom. Razlika između druge i mene je pola sekunde tako da vjerujem kako bih dobrom drugom vožnjom mogla i do postolja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!