Zimski sportovi

Poutiainen: "Od medvjeda do kraljice"

Vedran Attias, Zvonimir Šimunović • petak, 15.02.2008.

Na konferenciji za novinare poslije utrke, sve su djevojke bile vrlo dobro raspoložene. Očekivano, najsretnija je bila Snježna kraljica Tanja Poutiainen, no i Schild i Zuzulova su vrlo zadovoljne plasmanom...

Prvo se okupljenim novinarima obratila trećeplasirana Slovakinja Zuzulova kojoj je ovo sedmo slalomsko postolje, no još uvijek ne zna za pobjedu: "Mislim da je staza bila vrlo dobra i jednaka u obje vožnje. Prvu vožnju nisam skijala posebno dobro, no u drugoj sam sve nadoknadila. Nije bilo lako doći do postolja ovdje, no s obzirom na novčanu nagradu – ne bi niti trebalo biti lako. Ja još čekam svoju pobjedu i nadam se kako će to biti što prije."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Marlies Shild nije uspjela obraniti vodeću poziciju iz prve vožnje, ali je preuzela vodeće mjesto u pretku slaloma: "Naravno da sam htjela pobijediti, no htjele su i druge cure. Kada sam vidjela da Hosp nije završila, nije mi bilo lako skijati jer se ne osjećam tako stabilno na skijama kao prošle sezone, a plod toga bila je i pogreška koju sam napravila."

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Schild je sportski svojoj nasljednici najbolje na Sljemenu: "Tanja je odlično vozila i zasluženo pobijedila. Organizacija je ovdje uvijek odlična, kao i publika, koje je prošle godine bilo dosta više. Zadovoljna sam ukupno s utrkom i mojim nastupima. Ove godine sam nastupila u svim utrkama i prilično sam umorna, a već u nedjelju putujem u Kanadu."

Posljednja je na novinarska pitanja odgovorala pobjednica, koja je prvo iznijela svoje dojmove: "Zadnju pobjedu sam ostvarila baš u Zagrebu prije tri godine. Imala sam odličan osjećaj i u prvoj vožnji, nakon koje sam, unatoč pogreškama, bila u samom vrhu. Drugi nastup bio je na nivou mojih najboljih vožnji iz prijašnjih sezona, dostatan za dugo očekivano slavlje."

Iako dugo ne zna za pobjedu, nije bila daleko od samog vrha: "Uvijek sam bila u Top 10, no nisam mogla doći do pobjede. Trenirali smo puno i sada nam se vraća uložen trud. U slalomu presuđuju sitnice, a zbog lošijih rezultata prošlih sezona - izgubila sam samopouzdanje."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Pohvalila je organizaciju i atmosferu na Sljemenu: "Ovdje je sjajna atmosfera pa mi je poseban užitak pobijediti. Noćni slalom je posebno atraktivan, kao muški u Schladmingu. Prije tri godine sam bila medvjed, a sada sam kraljica – napredak u svakom slučaju.", rekla je nasmijana Finkinja.

Motiva za daljnji nastavak karijere ne nedostaje: "Iako sam svašta osvojila i dalje imam motiva za dalje. Jednostavno uživam u skijanju i smatram kako je to jedini način na koji trebate pristupati sportu."

Pobjednica Sljemena zadnjih je dana trenirala s našom Anom Jelušić pa se osvrnula i na njen nastup: " Jako mi je žao Ane jer smo zajedno trenirale i ona je zaista super cura. Na treninzima je bila odlična i spremna za postolje, no to je sport i nikada se ne zna što će se dogoditi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!