Tenis

Ljubo jedva, Roko lako

Vedran Babić • petak, 15.02.2008.

Teškom mukom se Ivan Ljubičić plasirao u polufinale Challengera u East Londonu. Tek nakon tri seta Južnoafrikanac Rik de Voest (130.) je morao čestitati našem tenisaču. Predaja Ilije Bozoljca je omogućila Roku Karanušiću pobjedu u četvrtfinalu Beograda, a pobjednik hrvatskog polufinala na zagrebačkom Futuresu je Franko Škugor...

Nekad treći tenisač svijeta pošteno se bori za svaku pobjedu na južnoafričkom Challengeru. Premda je kod 5:4 Ivan servirao za prvi set, De Voest niže tri gema i otima početnu prednost Hrvatu. U drugom setu naš tenisač starta s breakom, no De Voest ekspresno uzvraća. Trinaesti poen trinaeste igre se pokazao kao ključan, jer je Ljubičić kod 6:6 imao sreće s mrežom te poravnavao rezultat. I konačno, u trećem setu Ivan lomi otpor protivnika te dobija meč sa 6:3, iako je na njegovom servisu za meč De Voest imao dvije prilike za obrat.

''Uvijek je teško igrati protiv domaćeg tenisača koji nema što izgubiti. De Voest je igrao vrlo dobro u početku i mislim da ja nisam igrao dovoljno strpljivo, a pošto je on bio dosta defanzivan, ja sam morao biti taj koji napada'', izjavio je nakon meča Ljubičić.

Polufinale za Ivana znači ponovni sastanak s najboljim prijateljem s Toura i trećim nositeljem, Šveđaninom Thomasom Johanssonom (57.) s kojim ima pozitivan omjer. Odigrali su osam međusobnih dvoboja, od kojih je zadnjih pet dobio Ivan. Prvi meč su odigrali još 2000. godine na US Openu, a posljednji u Indian Wellsu prošle sezone, kada je naš tenisač slavio uvjerljivo u dva seta.

Roko Karanušić i dalje je u borbi za beogradski naslov. Danas je izborio prvo ovosezonsko polufinale nakon što mu je Bozoljac predao meč zbog ozljede lijeve noge poslije izgubljenog prvog seta, kojeg je Roko dobio sa 7:1 u tie breaku. To je inače bio njihov treći međusobni dvoboj, i što je posebno fascinantno – svaki meč je završio predajom jednog od igrača. Još jedna zanimljivost vezana za Challenger u glavnom gradu Srbije je ta da sva tri tenisača koja su morala predati svoje mečeve dolaze upravo iz države domaćina. (Zimonjić, Tipsarević i Bozoljac).

U sutrašnjem polufinalu 25-godišnjeg Zagrepčanina očekuje još jedan Srbin, Viktor Troicki (127.), trećepostavljeni tenisač turnira.

Prvi ovogodišnji Futures u Zagrebu se polako približava finalnom meču. Na radost organizatora, u njemu će sudjelovati naš Franko Škugor nakon što je prekinuo niz svog protivnika Nikole Mektića koji se s pozivnicom probio do polufinala. Škugor je danas bio bolji sa 4:6, 6:3 i 6:2, a protivnik u borbi za titulu će mu biti 18-godišnji Slovak Martin Kližan (385.).

Challenger East London, 125.000 $, četvrtfinale: Ljubičić (Hrv, 1, WC) - de Voest (JAR) 5:7, 7:6 (6), 6:3.

Challenger Beograd, 106.500 $, četvrtfinale: Karanušić (Hrv, 5) - Bozoljac (Srb) 7:6 (1), predaja.

ITF Zagreb, 15.000 $, polufinale: Škugor (Hrv, Q) - Mektić (Hrv, WC) 4:6, 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!