Zimski sportovi

Gips: "Ivica je zdrav i spreman"

Zvonimir Šimunović • subota, 16.02.2008.

Premijerni nastup najboljih svjetskih skijaša u Zagrebu kao da je privukao ipak malo više pozornosti od ženske utrke. Stoga je za vrijeme slavlja Tanje Poutiainen bilo zanimljivo poslušati razmišljanja Ante Kostelića o nedjeljnom slalomu, zdravstvenom stanju Ivice Kostelića te par kritika na račun vodiča Svjetske skijaške organizacije...

U kratkom razgovoru za Sportnet.hr, otac i trener našega najboljeg skijaša, osvrnuo se na probleme s izmorenošću i temperaturom koje je Ivica imao početkom tjedna: "Sezona već dugo traje i ovo je vrijeme kada svi skijaši muku muče s umorom i slabošću. Ivicu je napala povišena temperatura, no on se sada osjeća dobro i spreman je za prvi nastup na domaćem terenu."

Koliko Ante Kostelić analitički pristupa svemu što se događa u Svjetskom kupu potvrdio je kada je novinare upozorio na službeni vodič FIS-a za 2008. koji je podijeljen u press centru. Naime, ljudi iz krovne skijaške udruge potrudili su se složiti i objaviti cjelokupnu povijest Svjetskog kupa. Knjiga sadrži zanimljivosti o svim skijašima i skijašicama s njihovim osobnim podacima i dosadašnjim rezultatima.

Iako sadržaj obiluje raznim činjenicama, Kosteliću nisu promaknule pogreške: "Naime, za nekoliko skijašica napisani su krivi podaci. Npr., za Brydon su napisali da ima 33, a ne 28 godina. A za jednu djevojku pet godina više ili manje nije baš isto. Zatim piše da je Petra Kronberger jedina skijašica koja je u istoj sezoni pobijedila u svih pet disciplina Svjetskog kupa, a isto je za rukom pošlo i Janici 2006. U FIS-u bi morali biti pažljiviji kada izdaju ovakve publikacije. Ako se to već radi, onda mora biti u potpunosti točno."- u poznatom je stilu komentirao otac hrvatskog skijanja.

Nadajmo se da će do sljedeće sezone netočni podaci biti ispravljeni, a najsretniji bismo bili kada bi u rubriku rezultata Ivice Kostelića morali upisati i pobjedničko postolje sa sljemenskog slaloma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!