Nogomet

Neprepoznatljivi Arsenal pregažen na Old Traffordu

Marin Vuković • subota, 16.02.2008.

Spektakl kakvoga je trebao ponuditi susret dvije vodeće momčadi Premiershipa pretvorio se u dominaciju Manchester Uniteda nad večeras neočekivano lošim Arsenalom. Utakmica na Old Traffordu bila je riješena već nakon prvih 45 minuta tijekom kojih je obrana Topnika kapitulirala čak tri puta...

Manchester United je izvanrednom predstavom pregazio vodeću momčad prvenstva i plasirao se u četvrtfinale, iako su cijelu utakmicu odigrali bez prvog strijelca i najboljeg igrača Cristiana Ronalda. Alex Ferguson iz momčadi je izostavio i Paula Scholesa i Carlosa Teveza, dok je Arsene Wenger odlučio na klupi ostaviti svog najboljeg strijelca Emmanuela Adebayora, te Gaela Clichyja, Philippea Senderosa i Mathieua Flaminija.

Eduardo da Silva zaigrao je u početnoj postavi, no nije se pretjerano naigrao budući da je od prvog sučevog zvižduka na Old Traffordu igrala samo jedna momčad. Vezni red Manchester Uniteda posve je zakočio Cesca Fabregasa i Alexandera Hleba koji su tako "gladnima" ostavili svoje napadače, dok su opasnosti pred vrata Jensa Lehmanna stizale u valovima. Jedna od takvih polučila je rezultat već u 16. minuti.

Vezane vijesti

Obrana Arsenala nije uspjela očistiti situaciju nakon kornera, lopta je došla do Andersona koji pronalazi Waynea Rooneya, a ovaj glavom prosljeđuje loptu u mrežu. Samo četiri minute kasnije nova neopreznost u gostujućoj obrani omogućila je Unitedu udvostručenje vodstva. Nani je ubacio za Darrena Fletchera čiji udarac glavom u mrežu skreće William Gallas.

Nevoljama Topnika niti ovdje nije bio kraj. Nakon što je Rooney u dva navrata mogao povećati prednost, to je sedam minuta prije odmora učinio Nani. Sjajno ga je uposlio Michael Carrick, a Portugalac preciznim udarcem svladava nemoćnog Jensa Lehmanna za nevjerojatnih 3:0 nakon prvih 45 minuta.

Odgovor na pitanje može li se Arsenal vratiti u život dale su već početne minute drugoga dijela. Nakon što je Rooney u samo par minuta promašio dvije sjajne prilike, a Eduardo pokupio žuti karton zbog prekršaja na Naniju, Topnici su u 49. minuti ostali s deset igrača. Emmanuel Eboue u skoku je grubo startao na Patricea Evru i, pomalo prestrogo, zaradio izravni crveni karton.

Utakmica je nakon toga i definitivno riješena, a ostalo je tek pitanje krajnjeg rezultata, na koje smo odgovor dobili u 74. minuti. Nani je na drugoj vratnici ubačajem pronašao Fletchera koji glavom postavlja konačnih 4:0. Mogao je United i do uvjerljivije pobjede no opsada Lehmannova gola do kraja susreta nije urodila plodom. Spomenimo još kako je Eduardo travnjak Old Trafforda napustio u 70. minuti, kada je Wenger napravio tri izmjene.

Arsenal je na kraju doživio težak poraz i završio svoj nastup u FA kupu, gotovo na sličan način kao u Carling kupu gdje je s 5:1 poražen od Tottenhama. Arsene Wenger sasvim će sigurno htjeti što prije zaboraviti neprepoznatljivo izdanje svoje momčadi, kojoj u nastavku prvenstva predstoji još jedno gostovanje na Old Traffordu, još važnije od ovog večerašnjeg.

FA kup, osmina finala, 16.02.2008:
Manchester United - Arsenal 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!