Zimski sportovi

Ligety: "Zaista ste fenomenalni"

Vedran Attias, Zvonimir Šimunović • nedjelja, 17.02.2008.

Kao i obično na Sljemenu, ima više i manje zadovoljnih, no svi se slažu u jednome - atmosfera u Zagrebu je zaista posebna...

Vodeći nakon prve vožnje Austrijanac Mario Matt nije skrivao zadovoljstvo: "Naravno da sam zadovoljan prvim nastupom. Staza je zaista odlično pripremljena pa su i skijaši s višim startnim brojevima ostvarili odlične rezultate. Razlike su vrlo male pa će Ivica, Rocca i Berthod biti u konkurenciji za prvo mjesto."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Benjamin Raich prilično je zakazao u prvom nastupu: "Nisam zadovoljan svojim skijanjem, ali moram naglasiti kako je ovdje fenomenalna atmosfera. Snijeg je malo preagresivan za moj ukus, pogotovo na strmini gdje nisam uspio odskijati najbolje što mogu."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Vezane vijesti

Najmanje razloga za zadovoljstvo od Austrijanaca imao je Rainer Schoenfelder: "Imao sam problema tijekom cijele staze i nikako nisam mogao pronaći pravi ritam. Što se tiče atmosfere oko staze - ova utrka pokazala se kao prava budućnost Svjetskog kupa i prava je šteta što nema još više ovakvih."

Ted Ligety imao je odlična prolazna vremena, no pogreška pri kraju odnijela je mogućnost vrhunskog plasmana: "Kao i puno puta ove sezone nisam uspio odvesti bez pogreške. Nadam se kako ću ipak uspijeti ući u drugu vožnju i popraviti poziciju." Amerikanac je bio posebno impresioniran navijačima na Sljemenu: "Ovo je prvi puta u mojoj karijeri da sam tijekom cijele staze čuo navijače. Zaista ste fenomenalni."

Nakon dugo vremena traženja forme Giorgio Rocca je u prvih pet nakon prve vožnje: "Staza je odlično pripremljena pa sam i ja s brojem 19 imao iste uvjete kao i prvi vozači. Jako sam zadovoljan svojim nastupom pred ovom divnom publikom."

Nijemac Felix Neureuther imao je nekoliko pogrešaka koje su ga koštale boljeg plasmana: "Uvjeti su bili vrlo dobri, a sama staza je malo ledena tako da sam na nekoliko mjesta letio. Ljudi oko staze su zaista nevjerojatni i baš je cool natjecati se ovdje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!