Tenis

Hrvatski trijumf u East Londonu i Beogradu

Vedran Babić • nedjelja, 17.02.2008.

Dvije pobjede u jednom danu je Ivan Ljubičić morao ostvariti za naslov u East Londonu na jugoistoku Afrike. Nakon nastavka polufinalnog ogleda s Johanssonom rano ujutro, Ivan je odmah potom u finalu dobio Stefana Koubeka u dva seta, te na sjajan način najavio nadolazeći dio sezone. Da Ljubičić ne ostane jedini Hrvat s titulom kraj svog imena ove nedjelje, pobrinuo se Roko Karanušić koji je u dramatičnoj završnici Challengera u Beogradu nadigrao Nijemca Philippa Petzschnera sa 7:6 u trećem setu...

Rano ustajanje nije poremetilo koncentraciju Ivana Ljubičića, koji je prije svega morao dovršiti meč u svoju korist protiv Thomasa Johanssona, a zatim i odigrati finalni meč protiv Koubeka. Ljubo je ostvario i sedmu pobjedu u međusobnim dvobojima s dvije godine starijim Austrijancem sa 7:6 (2), 6:4, i tako završio pripreme za početak obrane velikog broja bodova na još većim turnirima koji slijede.

Naravno, radi se o finalu Rotterdama koji počinje idući tjedan, te četvrtfinalu i polufinalu dvaju turnira iz Masters serije, Indian Wellsa odnosno Miamija. Pobjedom u East Londonu, Ljubičić će zaraditi 18 tisuća dolara uz 90 bodova, koji mu doduše, i neće puno značiti.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Sjajan dan hrvatskih tenisača na Challengerima je upotpunio 25-godišnji Zagrepčanin, Roko Karanušić, koji je u glavnom srpskom gradu sa 5:7, 6:1 i 7:6 (5) osvojio svoj drugi turnir ovog ranga savladavši Philippa Petzschnera (148.) po četvrti put u pet međusobnih dvoboja. Sjajan tjedan za petog nositelja koji će za beogradski naslov osvojiti isto bodova koliko i Ivan, dakle 90, što će mu od sutra donijeti novi najbolji renking karijere, među 100 najboljih tenisača svijeta.

Challenger East London, 125.000 $, finale: Ljubičić (Hrv, 1, WC) - Koubek (Aut, 2) 7:6 (2), 6:4.

Challenger Beograd, 106.500 $, finale: Karanušić (Hrv, 5) - Petzschner (Nje) 5:7, 6:1, 7:6 (5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!