Zimski sportovi

Matt: "Lijepo je skijati pored velikog grada"

Vedran Attias, Zvonimir Šimunović • nedjelja, 17.02.2008.

Na konferenciji za novinare poslije utrke prvo su došli Austrijanci Matt i Herbst, dok je naš Ivica malo "zapeo" na doping kontroli...

Prvi je riječ dobio trećeplasirani Herbst, koji se žurio na avion: "U Garmishu sam pobijedio i sada sam opet na postolju tako da sam sretan. Dobro se osjećam na skijama i jak sam u glavi. Utrka je bila sjajna i lijepo je vidjeti ovakvu atmosferu na skijanju te smatram kako bi nam trebalo više ovakvih utrka. Sama staza je bila vrlo teška jer je bila duga i ledena. Osjećao sam se jako umorno, no dao sam sve od sebe i dobro je završilo."

Nijedan skijaš danas nije mogao ne pohvaliti atmosferu: "Publika i atmosfera u Zagrebu dignuli su sve skijaše. Jako je lijepo čuti navijanje dok se skija i čestitke organizatorima."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Pobjednik prvog muškog slaloma na Sljemenu Mario Matt bio je zadovoljan pobjedom: "Očito je kako mi na većim utrkama ide bolje. Teško mi je bilo koncentrirati se prije druge vožnje jer su se svi veselili i skakali, no fokusirao sam se na svoje skijanje i uspio pobijediti. Utrka je bila dosta dugačka, no nisam imao problema s fizičkom spremom."

S obzirom na odustajanje Grangea, Autrijanac se približio Francuzu na 57 bodova: "Ne razmišljam o tome, no ako ovako nastavim sve je moguće jer su još dvije utrke i dati ću sve od sebe." Kao i ostali sudionici, i pobjednik je pohvalio navijače: "Moram pohvaliti navijače koji su navijali za sve skijaše, čak i za mene nakon što sam skijao poslije Ivice. Razumijem Ivicu jer je i meni posebno nastupiti kod kuće te mislim kako je danas jako dobro skijao."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Na kraju, još je samo istaknuo kako je lijepo, za promjenu, imati utrku blizu velikog grada: "Ovdje je odlična organizacija i veselim se što ću ovdje doći i sljedeće godine. Mislim kako je odlično što je ova utrka blizu velikog grada i trebalo bi, ako je ikako moguće, staviti još neke utrke pored velikih gradova kao što je Zagreb."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!