Zimski sportovi

Urška Hrovat pobjednica utrke legendi

Petar Plevnik, Vedran Attias, Zvonimir Šimunović • nedjelja, 17.02.2008.

Šlag na tortu sjajnog četvrtog izdanja Snježne kraljice bila je utrka skijaških legendi "Hypo Zagreb Ski Legends" čiji je prihod namijenjen za Specijalnu dječju bolnicu u Donjoj Bistri...

Ovo humanitarno natjecanje na jednom je mjestu okupilo 10 velikana svjetskog skijanja, Janicu Kostelić, Ingemara Stenmarka, Alberta Tombu, Marca Girardellija, Franza Klammera, Bojana Križaja, Andreasa Wenzela, Juru Košira, Uršku Horvat, Špelu Prentar i Günthera Madera, koji su se okušali u paralelnom slalomu.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Najviše spretnosti u takvom načinu vožnje iskazala je Slovenka Urška Hrovat, koja je u finalnom nastupu bila bolja od svog sunarodnjaka, legendarnog Bojana Križaja, dok je treće mjesto pripalo Austrijancu Güntheru Maderu, jednom od trojice ljudi u povijesti svjetskog skijanja koji je pobjeđivao u svim disciplinama Svjetskog kupa.

Janica: "Baš me neće Sljeme. Nikako da na Sljemenu odskijam kak spada. Bilo je ledeno, a ja sam forsirala i vidjeli ste kak je završilo. Ono što je bilo danas bitno to je bio Ivica, a on je svoji posao obavio sjajno. Ova utrka je humanitarna i najmanje je važno tko će pobijediti – važno je samo da se svi skupa dobro zabavimo."

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Špela Pretnar: "Ovo je prije svega bio sjajan slalomski dan za Hrvate i Slovence. zagreb je pokazao kako može organizirati i odličnu utrku muškog slaloma. Što se tiče mog nastupa u utrci legendi, prije svega se želim zahvaliti organizatorima što su me pozvali i želim reći kako sam uvijek spremna prisustvovati na ovakvim dobrotvornim utrkama."

Gunther Mader: "Prošlo je deset godina od moje zadnje utrke tako da baš i nisam u formi. Također dugo nisam ni nastupao u ovakvim prigodama tako da zaista nisam jako dugo skijao, no bilo je zabavno i najvažnije je što smo pomogli onima kojima je to najviše potrebno."

Kao i na utrci ženskog i muškog slaloma, i sudionici utrke legendi imali su samo riječi hvale za događanja na Sljemenu. Urška Hrovat: "Jako sam sretna zbog ove pobjede. Zahvalila bih svim prijateljima koji su uveličali ovu prigodu i veliko hvala svim gledateljima koji su ostali gledati naš nastup.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Bojan Križaj: "Čestitam Urški na zasluženoj pobjedi. Skijala je tako da je dokazala kako se prerano povukla."

Jure Košir: "Hrvatsko skijanje i ovom je prigodom pokazalo kako je u zadnjih deset godina izraslo u velesilu. Dokaz tome je i vrhunski organiziran muški slalom, iako će mnogi tradicionalni Slovenci zamjeriti što to kažem, ali postoje stvari u kojima se i mi Slovenci trebamo ugledati na Hrvatski skijaški savez."

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

Ingemar Stenmark: "Zagreb me zaista fascinirao tolikom ljubavlju koju je pokazao prema skijanju. Prava je rijetkost toliko gledatelja uz stazu koliko je bilo ovdje. Što se tiče mog nastupa – bilo je malo preledeno za moj ukus tako da nisam mogao puno pokazati."

Nakon ovakvih izjava skijaških velikana, ne preostaje nam ništa drugo nego poželjeti i sljedeće godine ovakav scenarij na Sljemenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!