Nogomet

Kranjčar vrlo dobar, Portsmouth u zadnji čas

Marin Vuković • nedjelja, 17.02.2008.

U dvije nedjeljne utakmice osmine finala FA kupa lopta jednostavno nije htjela u mrežu, tek jedan pogodak vidjeli smo u susretu Prestona i Portsmoutha, a i taj je bio autogol u posljednjim sekundama. Niko Kranjčar upisao je novih, vrlo dobrih 90 minuta u dresu Portstmoutha...

Niko Kranjčar odigrao je cijelu utakmicu na Deepdaleu, a njegov Portsmouth u posljednjim je sekundama utakmice izborio prolaz u četvrtfinale i izbjegao potrebu za ponovljenom utakmicom na Fratton Parku. Preston North End odigrao je hrabro do samoga kraja, u drugom poluvremenu bio i bolja momčad, no na kraju su pognute glave napustili svoj Deepdale.

Nakon uvodnog odmjeravanja snaga koje je potrajalo gotovo pola sata bilježimo pokušaj Kranjčara iz daljine koji odlazi pored gola, a potom i izglednu priliku našeg reprezentativca koja završava preslabim udarcem glavom i obranom vratara Andyja Lonergana. Kako se bližio odmor povećavao se pritisak Portsmoutha, a u nizu prigoda gostiju pamtimo novu priliku Kranjčara iz slobodnog udarca, no loptu ispod grede čisti Calum Davidson.

U nastavku utakmice i domaćin je odlučio pokazati zube, a najveću priliku na utakmici dobili su nakon sat vremena igre kada je Sylvain Distin u kaznenom prostoru srušio Billyja Jonesa i skrivio najstrožu kaznu. Na žalost domaćih navijača udarac Simona Whaleya obranio je David James.

Nakon promašenog jedanaesterca igra je živnula, a novu prijetnju domaćem vrataru iz daljine je uputio Kranjčar, no i ovaj put neprecizno. James je još jednom spasio Portsmouth u 74. minuti nakon sjajnog udarca Neila Mellora, a trenutak odluke stigao je u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon još jednog u nizu kornera Nike Kranjčara. Na drugoj vratnici Darren Carter je pokušao očistiti situaciju i nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu. Tragična pogreška za tragičan poraz Prestona koji je prema prikazanome zaslužio barem još jednu šansu.

U susretu na Bramall Laneu nogometaši Sheffield Uniteda i Middlesbrougha gledateljima su ponudili dva različita poluvremena. Dok su u prvom bliže pobjedi bili domaćini, pod vodstvom novog trenerra Kevina Blackwella, nastavak je pripao gostima pa je neodlučen rezultat na kraju možda i najpošteniji ishod.

Najbliže pogotku Sheffield United je došao iz slobodnog udarca u završnici prvog poluvremena, udarac Jamesa Beattieja zaustavila je vratnica. U drugom poluvremenu gosti su preuzeli inicijativu i preko Emmanuela Pogatetza mogli do pogotka odluke, no njegov udarac glavom očišćen je s gol crte.

FA kup, osmina finala, 17.02.2008.:
Sheffield United - Middlesbrough 0:0, Preston North End - Portsmouth 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!