Rukomet

Ivano i Davor nadmudrili Laca

Petar Plevnik • nedjelja, 17.02.2008.

Nakon iznenađujućeg poraza Barcelone u Danskoj u prvom kolu drugog kruga Lige prvaka, drugo kolo donijelo je uvjerljive nastupe favorita. Na najboljem putu prema polufinalu su branitelj naslova Kiel te Ciudad Real Petra Metličića, koji su jedini zadržali stopostotan učinak. U Zagrebovoj skupini 3 odigran je sraz između Balićeva i Dominikovićeva Portlanda te Lackovićeva Flensburga, u kojem su unatoč odličnoj igri Lackovića više razloga za slavlje imali Ivano i Davor...

Skupina 1

Nakon poraza u Rusiji od Čehovskih medveda, Ademar je domaćom pobjedom nad Ivryem očuvao nadu za plasman u polufinale. Do uvjerljivih 30:22 Španjolci su stigli predvođeni Castresannom sa pet pogodaka, dok kod gostiju isti učinak francuskog reprezentativca Luca Abaloa.

Iako su Rusi pružili dobar otpor europskom prvaku, Kiel na domaćem terenu nije dopustio nikakvo iznenađenje te je novom pobjedom došao korak bliže prvom mjestu. Zebre su rutinski kontrolirale susret te predvođene sjajnim Karabatićem sa 10 pogodaka na kraju slavile sa 28:25. Kod gostiju šest pogodaka Kamanina i Dibirova.

Rezultati: Ademar Leon - Ivry 30:22, Kiel - Čehovski medvedi 28:25.

Skupina 2

Ni u skupini dva nije bilo iznenađenja. Gummersbach je na domaćem parketu predvođen Stojanovićem sa 13 obrana i Sigurdssonom sa devet pogodaka rutinski svladao Gorenje, u čijim redovima najbolji Baškin sa devet pogodaka. Drago Vuković nije se iskazao pred budućim poslodavcem sa dva postignuta pogotka.

Ciudad je pak slavio na domaćem terenu protiv Montpelliera i tako zadržao stopostotan učinak. U rutinskoj pobjedi domaćina brlijirao je Hombrados s 15 obrana, dok su Stefansson i Rutenka postigli po šest pogodaka, a jednom se u strijelce upisao i Petar Metličić. Kod Francuza najbolji Hmam s osam pogodaka.

Rezultati: Gummersbach - Gorenje Velenje 33:30, Ciudad Real - Montpellier 27:24

Skupina 3

Za neočekivano visok poraz u Zagrebu Porltand se donekle iskupio pred domaćom publikom uvjerljivom pobjedom nad Flensburgom. Sastav iz Pamplone do konačnih je 30:22 stigao predvođen Malmagrom sa devet pogodaka, dok je kuriozitet da je Dominiković postigao tri pogotka, jedan više od Ivana Balića. Kod gostiju još jednu dobru partiju pružio je Blaženko Lacković, sa šest pogodaka najbolji strijelac Flensburga.

Rezultati: HSV - CO Zagreb 32:29, Portland San Antonio - Flensburg 30:22

Skupina 4

Nakon iznenađujućeg poraza u Danskoj, Barcelona je sve frustracije naplatila prilikom gostovanja Celja; Slovenci su Blaugranu napustili sa čak -11. Do uvjerljivih 39:28 domaćine su predvodili Romero sa osam te Nagy sa sedam pogodaka, dok kod gostiju najbolji Kokšarov sa šest pogodaka. Renato Sulić zbog ozljede nije nastupio, dok se Igor Kos dva put upisao u strijelce.

Ogromnu prigodu da se prometnu u prvog favorita skupine propustio je danski Gudme, koji je nakon pobjede nad Barcom ispustio pobjedu na gostovanju u Szegedu. Iako su Danci na odmor otišli s prednošću od četiri gola razlike (19:15), u nastavku Mađari rade preokret te u neizvjesnoj završnici upisuju vrijednu pobjedu.

Rezultati: Pick Szeged - Svendborg 34:33, Barcelona - Celje PL 39:28

Liga prvaka - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Abanca Ademar Leon30:22Ivry
Kiel28:25Čehovski Medvedi
1Kiel 6191:160+3110
2Abanca Ademar Leon 6173:171+26
3Čehovski Medvedi 6173:176-34
4Ivry 6173:203-304

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!