Tenis

Nika pala, Jelena u Kolumbiji

Ivor Krapac • nedjelja, 17.02.2008.

Nika Ožegović se drugi tjedan zaredom okušala u kvalifikacijama nekog WTA turnira, ponovno bez uspjeha. Nakon prošlotjednog Antwerpena, zaustavljena je i u kvalifikacijama Dohe. Jelena Kostanić-Tošić zaigrat će u Bogoti...

Ožegović je ubilježila po jednu pobjedu i poraz u kvalifikacijama jakog, 2,5 milijuna američkih dolara vrijednog WTA turnira u Dohi. Na startu je s 2:6, 6:3 i 6:4 bila bolja od Gruzijke Margalite Čahnašvili, da bi je u nedjeljnom drugom kolu sa 6:2 i 6:4 nadjačala Kineskinja Jie Zheng, 251. tenisačica svijeta.

Ukoliko se uspjela oporaviti od problema s vratom zbog kojeg je prije nekoliko dana predala u Vina del Maru, Jelena Kostanić-Tošić borit će se za nove pobjede na crvenoj zemlji kolumbijske Bogote. Startna Jelenina suparnica na ovom 185.000 $ vrijednom WTA turniru bit će Mariana Duque Marino (198.), domaća predstavnica s pozivnicom.

Pobjeda nad Kolumbijkom Jeleni bi donijela osminu finala protiv jače iz ogleda Amerikanke Jill Craybas i petopostavljene Austrijanke Yvonne Meusburger, dok bi korak dalje, u potencijalnom četvrtfinalu, vodeća hrvatska tenisačica mogla naići na drugu nositeljicu, Francuskinju Alize Cornet, koja predvodi donju polovicu ždrijeba.

Prva nositeljica bit će Talijanka Flavia Pennetta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!