Košarka

"Zadovoljan minimalnim porazom"

Sanja Čalić • utorak, 19.02.2008.

Novi izazovi na europskoj sceni u vidu drugog kola Uleb kupa ponovno su stigli pred zadarska vrata. Zadrani će tako, nakon dva uzastopna poraza, u prvom susretu otputovati u goste Azovmašu, a strateg zadarske momčadi uoči susreta istaknuo je da će mnogo ovisiti o spremnosti Jubya Johnsona

Budući da je zbog ozljede stopala Johnson propustio i susret regionalne lige protiv FMP-a, njegov je nastup i u dvoboju s Azovmašom upitan, što će zasigurno mnogo utjecati i na Zadrovu igru, a to potvrđuju i riječi Ace Petrovića: "Tu utakmicu treba promatrati kroz prizmu u kakvoj će situaciji biti Juby jer nam je on neophodan za tu utakmicu, ne toliko zbog napadačkog aspekta, nego je jedini profil naših igrača koji može držati njihovu sjajnu trojku Rodneya Buforda."

Trener Zadra istaknuo je i razliku Azovmaša, čije je kormilo nedavno preuzeo Memi Bečirovič, od ostalih momčadi koje su Zadru bile suparnici ove sezone: "Azovmaš je atipična momčad, za razliku od svih momčadi s kojima smo igrali nemaju preveliki roster," izdvojivši osim Buforda u ukrajinskoj momčadi Hendersona i Liadelisa, te centre Archibalda, Liščuka i Meščarakova.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Petrović je na kraju naglasio kako bi bio zadovoljan i porazom od nekoliko koševa razlike, napomenuvši kako bi njegovoj momčadi više odgovarao brži ritam utakmice: "Postavlja se delikatno pitanje u kakvom ritmu otvoriti utakmicu. Nama odgovara utakmica s bržim, kvalitetnijim ritmom, međutim, u ovakvom rosteru, ako Juby bude upitan, pitanje je kakav ritam pripremiti za tu utakmicu. U svakom slučaju, bio bih zadovoljan minimalnim porazom od pet – šest razlike."

Uleb kup, drugi krug: Azovmaš Mariupol – Zadar (utorak, 19.2., 17 h)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!