Košarka

Dobar rezultat uoči uzvrata

Branimir Korać • utorak, 19.02.2008.

Zadrani mogu biti zadovoljni. Unatoč porazu u ukrajinskom Mariupolu, imaju veliku priliku proći u osminu finala Uleb kupa obzirom da su u prvom susretu poraženi tek s dva poena razlike i u punim Jazinama svakako mogu eliminirati Ukrajince...

Aco Petrović uoči puta u Ukrajinu rekao je kako bi bio zadovoljan s porazom do sedam poena zaostatka i sigurno će mu ovih 82:80 dati razloga zadovoljstvu i optimizmu. Zadar u Jazinama ima veliku priliku eliminirati nimalo bezazlenog protivnika, ali Jazine su zadarski veliki adut i osmina finala i dvoboj s Panioniosom ili Pamesom nije nemoguća misija.

Zadrani su u Ukrajinu došli s desetoricom igrača, ali s oporavljenim Jubyjem Johnsonom čime su dobili važnog igrača u rotaciji koji im je nedostajao u porazu od FMP-a.

U prvoj četvrtini nisu se momčadi uspijevale posebno odvojiti, a Azovmaš je u završnici četvrtine serijom 9:3 došao do vodstva 17:13. Odlično je u tom početnom razdoblju igrao Škot Robert Archibald koji je u prvih deset minuta već ostvario osam poena i sedam skokova te je zadarskoj centarskoj liniji stvorio dosta problema.

Početak druge četvrtine posve je pripao domaćinu. Azovmaš kreće s dvije trice i bježi na 23:13, Stipčević nakratko prekida seriju Azovmaša, ali Buford i Liadelis novim tricama odvode Azovmaš na 29:15. U 16. minuti Ukrajinci imaju najviših 33:18 nakon čega Zadar kreće u seriju i u zadnjoj minuti prvog poluvremena stiže na podnošljivih 36:30. Ipak Azovmaš na poluvremenu ima plus devet i to zahvaljujući trici Meščarakova u posljednjem napadu domaćina u prvom dijelu.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Prednost od desetak poena Azovmaš je imao i većim dijelom drugog poluvremena. U trećoj četvrtini igralo se praktički koš na koš pa Zadrani nisu uspijevali smanjiti zaostatak da bi u četvrtoj domaćin ipak pao, Zadar igrao puno bolje i vratio se u rezultatski neizvjestan dvoboj.

Na početku treće četvrtine nošeni Stallworthom Zadrani rade seriju 11:2 i smanjuju na 69:66, a Stallworth ih dovodi i na 73:71 u 37. minuti. S druge strane odgovara Archibald s četiri poena u nizu, ali istom mjerom uzvraća Brewer.

U neizvjesnu završnicu Azovmaš ulazi tricom Buforda za 80:75 nakon čega Todor Gečevski staje na liniju za slobodna bacanja. Prvo ubacuje, drugo ne, ali priskače Brewer i dira loptu na obruču te ju ubacuje za 80:78. U posljednjem napadu Azovmaša Zadrani rade prekršaj nad Hendersonom koji ubacuje oba bacanja za 82:78, a Zadru ostaje pet sekundi za posljednji napad. Loptu uzima Shammel Stallworth, prolazi preko cijelog terena i polaže za odličnih 82:80.

Corey Brewer predvodio je Zadrane s 27 poena i šest asistencija dok je Shammel Stallworth dodao 17 poena i pet skokova. Kod Azovmaša Rodney Buford ubacio je 20 poena uz pet skokova, Gerrod Henderson dodao je 18 poena i šest asistencija, a Robert Archibald 17 poena i 11 skokova. Uzvrat je za tjedan dana u Zadru.

Uleb kup, šesnaestina finala, prva utakmica:
Azovmaš - Zadar 82:80.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!