Košarka

Bosna i Zvezda sa solidnim kapitalom

Kristian Hohnjec • utorak, 19.02.2008.

Momčadi Bosne i Crvene Zvezde u prvim su susretima ostvarile rezultate, koji im omogućuju da s velikim nadama dočekaju drugih 40 minuta osmine finala Uleb Cupa. Bešiktaš je neočekivano visoko poražen u Jeruzalemu, dok su Asvel i Galatasaray remizirali...

Tadija Dragićević (23 poena, 12 skokova) i Omar Cook (17 koševa, osam asista) još su jednom predvodili Crvenu Zvezdu do pobjede, premda Karadžić na raspolaganju nije imao važne Kovača i Markovića. Ove godine neprepoznatljivi Benneton na Malom Kalemegdanu poražen je 81:71. Rezultat je to koji Beograđanima daje prilično dobre izglede uoči uzvrata u Trevisu.

Prolazu dalje može se nadati i sarajevska Bosna, koja je na krilima Gorana Ikonića (22 poena, 5/9 za tri) u završnici susreta došla do 89:82 protiv favorizirane Gran Canarije. U redovima Španjolaca Carl English ubacio je 16 koševa, ali i izgubio sedam lopti.

Bešiktaš, jedna od najboljih momčadi u regularnom dijelu natjecanja, uvjerljivo je poražena u Jeruzalemu. Hapoel je nadigrao Turke s 88:73 ponajviše zahvaljujući Jamieju Arnoldu (28 koševa, 11 skokova) i Guyu Pniniju (20 poena). Sandro Nicević uklopio se u sivilo svojeg sastava i za 28 minuta postigao tek šest poena (2/5 šut) uz tri skoka i asist.

Uspješniji turski predstavnik bio je Galatasaray, koji je u Villerbuanneu izborio remi - 69:69. Goste je predvodio Robert Hite s 23 poena, dok se kod Francuza istakao Uchenna Nsowmu (13 koševa, 11 skokova).

Uleb Cup, osmina finala, prvi susreti: Crvena Zvezda - Benneton 81:71; Bosna - Gran Canaria 89:82; Hapoel - Bešiktas 88:73; Asvel - Galatasaray 69:69.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!