Košarka

Rusi i Ukrajinci osigurali kapital

Bernard Jurišić • utorak, 19.02.2008.

Moskovski Dinamo i BC Kyiv osigurali su značajnu prednost već u prvoj utakmici šesnaestine finala ULEB Kupa. Ruska momčad, jedan od glavnih favorita za naslov pobjednika natjecanja, praktično je sve obavila u prvom susretu u Poljskoj...

Moskovski Dinamo pobjedom 85:78 na gostovanju kod poljskog Slaska iz Wroclawa praktično je riješio pitanje prolaska u osminu finala. Ruska je momčad polako stvarala prednost zahvaljujući raspoloženom Litavcu Javtokasu (28 poena uz šut 12/12).

Ukrajinski predstavnik BC Kyiv također je osigurao odličan rezultat uoči uzvrata. U gostima kod belgijskog Telindus Oostendea ukrajinska je momčad slavila 65:61, pa će kod kuće braniti prednost od četiri poena. Kyiv je predvodio Jeter s 15 poena, naš veteran Vladimir Krstić za osam minuta postigao je jednu tricu i osvojio jednu loptu.

Varljivu prednost od tri poena ostvario je bugarski Lukoil protiv latvijskog Ventspilsa. Za pobjedu 67:64 bugarskoj je momčadi najviše pridonio srbijanski centar Antić sa 17 poena i 11 skokova.

Za košarku neuobičajeni remi dogodio se u češkom Nymburku. Domaći CEZ i Turow odigrali su 61:61, što će Poljacima ostaviti mogućnost da ih u uzvratu i +1 odvede u osminu finala. Kod Čeha najbolji je bio Sokolovsky sa 16 poena i 8 skokova, kod Poljaka Drobnjak s 14 ubačaja.

ULEB Kup, 1/16 finala, prve utakmice:
Asco Slask (Pol) - Dinamo Moskva (Rus) 78:85
Lukoil (Bug) - Ventspils (Lat) 67:64
Telindus Oostende (Bel) - Kyiv (Ukr) 61:65
CEZ Nymburk (Češ) - PGE Turow (Pol) 61:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!