Košarka

Chalon i Artland mini iznenađenja

Goran Markuš • utorak, 19.02.2008.

Domaće pobjede Chalona i Artlanda oduševile su sve ljubitelje ovih dvaju klubova i ulile im nadu za prolazak u slijedeći krug natjecanja dok su Hemofarm i Kazan već gotovo osigurali prolaz u osminu finala pobijedivši suparnike sa velikih 26 poena razlike…

Puno lakšom i sigurnijom pobjedom od očekivanog Chalon je stigao do prve pobjede protiv Girone te tako vrlo ugodno iznenadio sve navijače kluba. Već na samom startu utakmice Chalon je preuzeo inicijativu i nakon +6 u prvoj četvrtini na odmor odlaze sa odličnih devet razlike. Treća četvrtina nije bila ništa bolja za Gironu koja je u zadnjim minutama utakmice ipak uspjela smanjiti razliku na još uvijek visokih osam razlike.

Bryan Bracey je postigao odlična 23 poena i uz odličnog Darrela Mitchella (17 poena, 12 skokova) zasigurno je najzaslužniji za veliko slavlje kluba. Iako su za Gironu, predvođenu Marcom Gasolom čak četvorica zabila dvoznamenkasti broj poena to ih nije spasilo od poraza i drugu utakmicu će morati odraditi puno kvalitetnije ukoliko žele proći u slijedeći krug natjecanja.

U sukobu Artlanda i Triumpha gosti su puno bolje ušli u utakmicu i na prvi odmor otišli sa visokih osam razlike. Domaćini tada pojačavaju igru u obrani i nakon nekoliko odličnih kontri uspijevaju smanjiti razliku te na odmor odlaze sa pet poena zaostatka za Triumphom.

Čvrsta obrana domaćina u trećoj je četvrtini usavršena i postaje gotovo neprobojna za Triumph dok ubojitim kontrama već na kraju treće četvrtine Artland prelazi u vodstvo. Sigurnom igrom u završnici domaćini stižu do još jedne vrlo važne domaće pobjede. Možda je zanimljivo spomenuti kako su čak petorica igrača domaće momčadi stigla do dvoznamenkastog broja koševa dok je to uspjelo samo trojici iz ekipe Triumph Lyubertsy.

Odličan Tariq Kirksay predvodio je Kazan u velikoj pobjedi nad slabašnim Turk Telekomom. Nakon prve četvrtine i rezultata 23:10 u korist domaćina Turk je iznenadio sve prisutne i na leđima Khalida El-Amina na odmor odlaze sa zasluženom minimalnom prednošću nakon Khalidove trice u posljednjoj sekundi druge čevrtine.

Međutim Kirksay i društvo već u samom početku nastavka svima daju do znanja kako neće dopustiti nikakva iznenađenja na svojem terenu i sigurnom igrom stižu do ogromne pobjede te sa prednošću od 26 poena omogućavaju si lakši i opušteniji pristup u uzvratnoj utakmici.

Za razliku od Kazana Hemofarm nije dopustio ništa slučaju u susretu protiv solidne Budućnosti. Odličnom obranom i još učinkovitijim napadom Hemofarm je dominirao tijekom cijelog susreta te u drugu utakmicu također ulaze sa ogromnih 26 poena prednosti.

Napad Hemofarma predvodili su odlični Nebojša Joksimović i Rawle Mashall uz Milivoja Bozovića kojemu je nedostajao jedan skok do double-double učinka. S druge strane samo je Vladimiru Dašiću uspjelo stići do dvoznamenkastog broja poena uz odličnih sedam skokova.

Uleb Cup, osmina finala, prvi susreti: Elan Chalon – Akasvayu Girona 93:85, Hemofarm Stada – Budućnost 82:56; Unics Kazan – Turk Telekom 91:65; Artland Dragons– Triumph Lyubertsy 81:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!