Zimski sportovi

U Kanadu po nove uspjehe

Goran Tomičić • srijeda, 20.02.2008.

Svjetski kup skijaša nastavlja se u kanadskom Whistleru utrkama superveleslaloma i veleslaloma. To će biti proba za Olimpijske igre koje će se za dvije godine održati na istoj stazi...

Program počinje u četvrtak petim superveleslalomom sezone. U dosadašnjim ovosezonskim utrkama slavili su Svindal, Reichelt, Cuche i Buechel. Iznimno dramatična će biti borba za Mali kristalni globus u ovoj disciplini budući da tri utrke prije kraja sezone Cuche ima 47 bodova više od Raicha, no Austrijanca se nikad ne smije otpisati.

Uz njih, jedan od favorita je svakako i Bode Miller, vodeći skijaš Svjetskog kupa, koji u svakoj utrci može povećati izglede u borbi za ukupnu pobjedu. Na visoke plasmane svakako mogu računati Scheiber, Buechel i Reichelt, koji su i ove sezone ostvarivali dobre rezultate u brzim disciplinama. Potencijalno iznenađenje mogao bi biti Talijan Cristof Innerhofer.

Naravno, nastupa i Ivica Kostelić od kojeg možemo očekivati još jedan dobar rezultat budući da je u životnoj formi. U četiri ovosezonske utrke tri puta je osvajao bodove. Sezonu je počeo 28. mjestom u Lake Louiseu, a već u Beaver Creeku bio je četiri pozicije bolji. U Val Gardeni je ostao bez bodova, no u Kitzbühelu je uzeo odlično 22. mjesto. Treba istaknuti kako je te rezultate ostvario s visokim startnim brojevima, ali sada kreće odmah nakon najboljih 30, što znači da će imati veliku priliku za dobar rezultat.

Subota donosi veleslalom, a riječ je o šestoj utrci sezone. Na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja su se ove sezone penjali Svindal, Albrecht, Blardone, Palander i Berthod. Taj podatak potvrđuje kako je ova veleslalomska sezona iznimno zanimljiva i neizvjesna. Osim ozlijeđenih Palandera i Svindala, svi navedeni skijaši mogu do nove pobjede. Planove bi im mogli pokvariti Raich, Moelgg i Ligety, koji su ove sezone već bili na postolju. U poretku discipline vodi Albrecht s tek deset bodova više od Raicha.

Ivica Kostelić će imati startni broj između 31 i 40, a plasman u drugu vožnju bio bi jako veliki uspjeh. Podsjetimo, naš najbolji skijaš je posljednje veleslalomske bodove uzeo 3. siječnja 2004. godine 16. mjestom u austrijskom Flachau.

Whistler, Svjetski kup skijaša
21. veljače superveleslalom (19:45)
23. veljače veleslalom (19:00 i 22:00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!