Tenis

Hrvati prepolovljeni

Vedran Babić • srijeda, 20.02.2008.

U mečevima drugog kola zagrebačkog Futuresa od četvorice hrvatskih predstavnika su u turniru ostala još dvojica, a to su Vjekoslav Skenderović i Antonio Veić. Čeh Pavel Snobel je zaustavio veliki nalet Franka Škugora, dok je najmanje šansi za prolaz imao Vedran Šiljegović koji je uhvatio samo pet gemova...

20-godišnji Šibenčanin je dobio prvi set sa 6:4, da bi u tie breaku drugog seta propustio dovršiti meč, nakon čega je iskusniji Snobel preuzeo stvari u svoje ruke i preokrenuo dvoboj u svoju korist.

Škugora će sutra pokušati osvetiti Antonio Veić koji je prije dva dana proslavio 20. rođendan, a danas je izgubio prvi set na putu do pobjede protiv nizozemskog kvalifikanta Antala van der Duima (436.), inače finalista juniorskog Roland Garrosa 2005. (poražen od Čilića).

Sedmi nositelj Skenderović je u dva seta arhivirao Rusa Konstantina Kravčuka, te će u četvrtfinalu za protivnika imati Nicka van der Meera (390.) koji je sa 6:3 i 6:2 pobijedio Šiljegovića.

ITF Zagreb, 15.000 $, 2. kolo: Skenderović (Hrv, 7) - Kravčuk (Rus) 6:4, 6:3, Veić (Hrv, WC) - van der Duim (Niz, Q) 6:7 (3), 6:4, 6:3, Snobel (Čeh, 1) - Škugor (Hrv, SE) 4:6, 7:6 (6), 6:4, van der Meer (Niz) - Šiljegović (Hrv, WC) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!