Zimski sportovi

Nastavlja se borba Vonn i Hosp

Kristian Hohnjec • četvrtak, 21.02.2008.

Nakon Sljemena, skijaški Svjetski kup preselio se preko bare, u kanadski Whistler. Na olimpijskoj stazi vozit će se spust i superkombinacija, a važne bodove u borbi za veliki kristalni globus tražit će Nicole Hosp i Lindsey Vonn...

Lindsey Vonn ove je sezone apsolutna vladarica najprestižnije discipline skijaškog cirkusa. Amerikanka je bila najbolja na četiri od sedam spustaških natjecanja usput ostvarivši 575 bodova, odnosno 252 više od najbliže pratiteljice Renate Götschl.

I dok joj mali kristalni globus teško može izmaknuti, borba za onaj veliki ne može biti neizvjesnija. Sudeći po rezultatima na treninzima, Vonn bi mogla u posljednje tri stanice Svjetskog kupa ući s prednošću.

Na dvije probne vožnje uoči službenog natjecanja bila je prva i osma, dok je njezina najveća suparnica Nicole Hosp zauzela 19. i 30. mjesto. "Staza je tehnička, posjeduje sve što bi mogli poželjeti u spustu. Mislim da mi odgovara", rekla je Vonn.

Teoretski, Hosp bi bolje izglede trebala imati u superkombinaciji, premda je u jedinoj ove sezone slavila Vonn. Amerikanka je u St. Antonu prednost nad suparnicama sagradila u spustu, a poslije prvog dijela drugoplasirana Hosp nije uspjela završiti slalomsku vožnju. Upravo se ti bodovi sada čine dragocjeni za Austrijanku.

Svjetski kup, skijašice, 2007./2008., Whistler:
Petak: Spust (19.45 h)
Nedjelja: Superkombinacija; Super G (19.45 h) i slalom (22.45 h).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!