Tenis

Poznati startni suparnici, Ančić protiv nositelja

Ivor Krapac • subota, 23.02.2008.

Sedmero hrvatskih tenisača u glavnom ždrijebu PBZ Zagreb Indoorsa doznalo je protivnike u prvom kolu. Izvlačenje parova glavnog turnira namijenilo je Mariju Ančiću startni ogled s postavljenim igračem, dok su tri hrvatska nositelja, Ivan Ljubičić (1.), Ivo Karlović (2.) i Marin Čilić (5.), također doznala kakav ih put čeka idućeg tjedna u Zagrebu...

Ančićev prvi suparnik u glavnom hrvatskom gradu bit će šestopostavljeni Francuz Nicolas Mahut, 40. na Entry listi, s kojim se još nije susretao. Ukoliko prođe, Mario će u osmini finala ići na boljeg iz dvoboja Nijemca Denisa Gremelmayra i kvalifikanta.

Prvopostavljeni Ivan Ljubičić pokušat će napraviti prvi korak prema reprizi prošlogodišnjeg finala u ogledu s 19-godišnjim Latvijcem Ernestsom Gulbisom (65.), protiv kojeg dosad nije igrao. Pobjeda nad mladim Latvijcem "Ljubu" bi odvela na boljeg iz startnog ogleda još jednog hrvatskog predstavnika, Lovra Zovka, koji je u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom. Zovko će se u prvom kolu sresti s Francuzom Marcom Gicquelom, 62. na svijetu.

Drugi nositelj Ivo Karlović odigrat će prvo kolo protiv kvalifikanta, a ukoliko prođe, na drugoj prepreci mogao bi ga dočekati njegov današnji polufinalni suparnik iz Rotterdama, Michael Llodra. Ljevoruki Francuz će u Zagrebu na startu ići na Srbina Viktora Troickog.

Petopostavljeni Marin Čilić borit će se za prolaz u osminu finala sa Španjolcem Guillermom Garcia-Lopezom (75.), s kojim se dosad nije imao priliku sresti. Startna pobjeda nad Garcia-Lopezom Marinu bi donijela drugo kolo protiv jačeg iz njemačko-talijanskog dvoboja Rainera Schüttlera i Simonea Bolellija.

Poput Ive Karlovića, i Roko Karanušić će se u prvom kolu sresti s kvalifikantom, a prolaz te prepreke bi 25-godišnjem Zagrepčaninu s pozivnicom donio osminu finala protiv boljeg iz ogleda Nijemca Mische Zvereva i osmopostavljenog Srbina Janka Tipsarevića.

Još jedan hrvatski adut s pozivnicom, Franko Škugor, u prvom kolu ide na zvučnog protivnika, 31-godišnjeg Austrijanca Stefana Koubeka (48.), finalista PBZ Zagreb Indoorsa iz pretrpošle godine. Ukoliko napravi iznenađenje i eliminira Koubeka, Franko će će se u osmini finala naći s pobjednikom belgijsko-francuskog "sudara" Oliviera Rochusa i četvrtog nositelja Fabricea Santoroa.

PBZ Zagreb Indoors, parovi prvog kola: Ljubičić (Hrvatska, 1) - Gulbis (Latvija), L. Zovko (Hrvatska, WC) - Gicquel (Francuska), Gabašvili (Rusija) - Mayer (Njemačka), Del Voest (JAR) - Seppi (Italija, 7), Simon (Francuska, 3) - kvalifikant, Berrer (Njemačka) - Haase (Nizozemska), Gremelmayr (Njemačka) - kvalifikant, Ančić (Hrvatska) - Mahut (Francuska, 6), Čilić (Hrvatska, 5) - Garcia-Lopez, Schüttler (Njemačka) - Bolelli (Italija), Škugor (Hrvatska, WC) - Koubek (Austrija), O. Rochus (Belgija) - Santoro (Francuska, 4), Tipsarević (Srbija, 8) - Zverev (Njemačka), Karanušić (Hrvatska, WC) - kvalifikant, Troicki (Srbija) - Llodra (Francuska), kvalifikant - Karlović (Hrvatska, 2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!