Zimski sportovi

Reicheltu veleslalomski prvijenac, Ivica 15.

Zvonimir Šimunović • subota, 23.02.2008.

Hannes Reichelt došao je do pobjede u veleslalomu voženom u Whistleru. Austrijanac se odličnom drugom vožnjom probio sa trećeg mjesta do najviše stepenice pobjedničkog postolja. Drugi je kao i nakon prvog dijela bio Didier Cuche, a na treće je mjesto pao Benjamin Raich. Ivica Kostelić sjajnim je drugim nastupom potvrdio da je u životnoj formi...

Ivica Kostelić je zahvaljujući drugom vremenu druge vožnje plasman iz prve popravio za 14 pozicija i završio na 15. mjestu. Tako je najbolji hrvatski skijaš osvojio novih 16 bodova i postao tek četvrti koji je ove sezone osvojio bodove u svim disciplinama. Prije njega to je uspjelo Milleru, Raichu i Albrechtu (iako on nije osvojio bodove u jedinoj klasičnoj kombinaciji u Kitzbühelu). Inače, za Ivicu su to prvi bodovi u ovoj disciplini nakon 3. siječnja 2004. (Flachau).

Ivica, koji je i u Kanadi imao podršku skupine hrvatskih navijača, u drugoj je vožnji krenuo kao drugi i odlično iskoristio dobre uvjete na stazi. Bio je dovoljno agresivan i pravovremen na izlasku iz zavoja, a najbolji veleslalomski nastup sezone nije pokvarila ni mala pogreška četiri vrata prije kraja. Sve u svemu, još jedna potvrda sjajne forme trenutno najkonstantnijeg skijaša u Svjetskom kupu. Najbolji dokaz tomu je i nikad bolja pozicija u ukupnom poretku. Ivica je od danas četvrti skijaš svijeta.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vezane vijesti

Hannes Reichelt mogao bi biti jedan od glavnih favorita na Olimpijskim igrama 2010. Naime, Austrijanac je u četvrtak na stazi gdje će se održavati Igre osvojio drugo mjesto u superveleslalomu, a sada je upisao i prvu pobjedu u karijeri u ovoj disciplini. Reichelt je odvozio odličnu drugu vožnju, s puno rizika koji mu se na kraju isplatio. Impresivan je bio u srednjem i, najzahtjevnijem, donjem dijelu staze. Za razliku od njega baš je greška na ulasku u zadnji dio koštala pobjede vodećeg iz prve vožnje Benjamina Raicha, koji je zbog toga pao na treće mjesto.

Drugo mjesto zadržao je rutiniranim nastupom Didier Cuche. On je bio najbolji Švicarac danas, no jednako slavi i 21-godišnji Carlo Janka koji je imao najbolje vrijeme druge vožnje, što je značilo da je nakon 23. mjesta došao do devete pozicije.

Zadovoljni mogu biti i Amerikanci, pogotovo Bode Miller koji je u drugoj vožnji pokazao bolji nastup, napredovao za dva mjesta i zadržao vodstvo u ukupnom poretku. Ted Ligety, također bolji za dva mjesta u odnosu na prvu vožnju, završio je tik do postolja. Razloga za slavlje domaćinima je dao John Kucera kojem je peto mjesto drugi najbolji rezultat sezone.

Za utjehu što nije pobijedio, Raichu može poslužiti preuzimanje vodstva u veleslalomskom poretku, dok u ukupnom zaostaje za Millerom 45 bodova.

Svjetski kup, Whistler, veleslalom, skijaši, 23.2.2008.:
1. Hannes Reichelt (Austrija) 2.37.43
2. Didier Cuche (Švicarska) + 0.39
3. Benjamin Raich (Austrija) + 0.44
4. Ted Ligety (SAD) + 0.52
5. John Kucera (Kanada) + 0.84
6. Manfred Moelgg (Italija) + 0.89
7. Bode Miller (SAD) + 1.21
8. Stephan Goergl (Austrija) + 1.30
9. Carlo Janka (Švicarska) + 1.34
9. Marcus Sandell (Finska) + 1.34
...
15. Ivica Kostelić (Hrvatska) 2.02
...

Ukupni poredak Svjetskog kupa, skijaši:
1. Bode Miller (SAD) 1103 boda
2. Benjamin Raich (Austrija) 1058
3. Didier Cuche (Švicarska) 998
4. Ivica Kostelić (Hrvatska) 686
5. Jean-Baptiste Grange (Francuska) 682
6. Manfred Moelgg (Italija) 675
7. Ted Ligety (SAD) 662
8. Daniel Albrecht (Švicarska) 654
9. Mario Matt (Austrija) 540
10. Rainer Schönfelder (Austrija) 475
...
53. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) 137
...

Svjetski kup, veleslalom, skijaši:
1. Benjamin Raich (Austrija) 308
2. Ted Ligety (SAD) 285
3. Manfred Moelgg (Italija) 267
...
43. Ivica Kostelić (Hrvatska) 16
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!