Košarka

Sjajna Longinova predstava

Sanja Čalić • nedjelja, 24.02.2008.

U susretu 21. kola njemačkog prvenstva momčad EWE Basketsa upisala je novu pobjedu na gostovanju kod Walter Tigersa ponajprije zahvaljujući izvrsnom nastupu Branimira Longina. Longin je bio najbolji strijelac i skakač svoje momčadi, a njegovu je vrlo dobru igru svojim učinkom nadopunio i Jasmin Perković kao najbolji asistent…

Vrlo je dobro momčad iz Oldenburga otvorila dvoboj protiv Walter Tigersa, a upravo je taj bolji početak bio, kako se kasnije pokazalo, i ključan za krajnji ishod utakmice. EWE Basketsi su u prvoj dionici ostvarili značajnu prednost od sedam poena koju su domaćini do poluvremena tek minimalno uspjeli smanjiti (43:49).

Iako je Walter Tigerse predvodio iznimno raspoloženi Katić, koji osim Merriexa i Moyea nije imao dostatnu pomoć svojih suigrača, domaćini nisu ni u nastavku susreta opasnije zaprijetili EWE Baksetsima, makar su završnu četvrtinu okončali u svoju korist (78:83).

U momčadi Walter Tigersa najučinkovitiji igrač bio je Katić (31 poen, šest skokova, dvije asistencije), kojeg EWE nije uspijevao zaustaviti, a njemu se priključio i Merriex s 12 poena i sedam skokova. U gostujućim je redovima najistaknutiji nastup imao Branimir Longin koji je u 27 minuta ubacio 18 poena uz šest skokova i jednu asistenciju, dok je Jasmin Perković na parketu proveo 31 minutu tijekom kojih je upisao 11 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Njemačka liga, 21. kolo:
Walter Tigers – EWE Baskets 78:83.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!