Košarka

Novi kiks Lottomatice

Ivana Spahija • nedjelja, 24.02.2008.

Ni susreti 24. kola nisu bili sretni za hrvatske predstavnike u Italiji. Repešina Lottomatica Roma doživjela je poraz na gostovanju kod Solsonice iz Rietija, dok je Radulovićev Air Avellino kod kuće izgubio od Upim Bologne. Vodeći Montepaschi upisao je visoku pobjedu protiv Legee, a uvjerljivo je poražena momčad Benettona...

Lottomatica Roma poražena je na gostovanju u Rietiju, momčad Solsonice upisala je pobjedu rezultatom 69:61. Nakon prvih deset minuta susreta uspješniji su bili gosti iz Rima koji su ostvarili prednost od sedam poena (12:19). Košarkaši Lottomatice bolje su otvorili i drugu četvrtinu, početkom koje su imali prednost i od deset poena, ali su i to uspjeli prokockati pa su domaćini na odmor otišli s pola koša prednosti (32:31). U nastavku je ponovno uslijedio preokret, treću četvrtinu je Lottomatica okončala s minimalnom prednošću (48:47). Rimljani su prednost imali četiri minute prije kraja, a nakon trice Filipa Videnova za vodstvo Solsonice od 62:61, gosti tu prednost nisu uspijevali dostići.

Naš Roko Ukić je za 35 minuta provedenih u dresu Lottomatice ubacio devet poena, kojima je pridodao šest skokova i dvije asistencije. Prvo ime susreta je David Hawkins sa 17 postignutih poena, a pobjedi Solsonice najviše je pridonio Filip Videnov sa 14 ubačenih poena.

Poraz je doživio i Air Avellino Nikole Radulovića, aktualni osvajači talijanskog kupa na domaćem su terenu poraženi od Upim Bologne rezultatom 70:76. Samo minutu prije kraja rezultat je bio izjednačen (70:70), ali su gosti u furioznoj završnici uspjeli ubaciti šest poena više od košarkaša Avellina i uzeti konačnu pobjedu. Nikola Radulović je na parketu proveo 22 minute u dresu domaćina, postigao je pet poena uz devet skokova. Iz pobjedničke momčadi, najučinkovitiji je bio Stefano Mancinelli s 18 ubačenih poena uz osam skokova i jednu asistenciju.

Uvjerljivu pobjedu na domaćem terenu upisao je vodeći Montepaschi. Košarkaši iz Siene su rezultatom 95:68 deklasirali momčad Legee iz Scafatija. Domaćini su loše ušli u susret te je momčad Legee nakon prve četvrtine imala vodstvo od pet poena (15:20), ali su po dobrom starom običaju košarkaši Montepaschija u nastavku pojačali ritam i otišli na odmor pri +17 (45:28). Susret je praktički riješen već tada, do kraja su domaćini uspjeli povećati konačnu razliku na +27. Pobjedi Montepaschija najviše je pridonio Drake Diener sa 24 postignuta poena, dok se iz Legee najviše istaknuo Marco Killingsworth sa 16 ubačenih poena.

Visoku su pobjedu upisali i košarkaši Armani Jeansa koji su u Trevisu nadigrali momčad Benettona rezultatom 73:98. Cijeli susret je bio "jednosmjerna ulica" za goste, koji su, kako je vrijeme odmicalo, povećavali prednost dok se nije zaustavila na konačnih +25. Goste je do pobjede vodio Danilo Gallinari koji je postigao 18 poena uz 11 skokova, dok se iz Benettona najviše istaknuo Lionel Chalmers sa 19 ubačenih poena uz četiri skoka i dvije asistencije.

Na gostujućem terenu uspješna je bila i momčad Eldo Napolija, koja je u Montegranaru svladala favoriziranu Premiatu rezultatom 72:85. Nakon prvog poluvremena i vodstva domaćina od pet poena (36:31), gosti su u nastavku preuzeli stvar u svoje ruke i treću četvrtinu priveli kraju pri +16 (49:65), što košarkaši Premiate nisu uspjeli dostići u posljednjoj četvrtini. Prvo ime susreta je Jumaine Jones iz pobjedničke momčadi, ubacio je 21 poen uz 11 skokova i jednu asistenciju, dok je iz Premiate najbolji bio Jobey Thomas sa 20 postignutih poena.

Još jednu pobjedu u gostima ostvarila je i momčad Tisettante, koja je u Teramu svladala momčad Siviglie Wear rezultatom 79:99. Momčadi iz Cantua pobjedu je donio raspoloženi Torin Francis, koji je postigao 20 poena, a iz Siviglie Wear je najbolji bio Nikoloz Tskitisvhili s također 20 postignutih poena. Gostujuću pobjedu odnijela je i momčad Scavolinija, koja je zahvaljujući Keydrenu Clarku (18 poena,četiri skoka i dvije asistencije) svladala momčad La Fortezze iz Bologne rezultatom 72:81.

Lega A Basket, 24. kolo: Benetton Treviso - Armani Jeans Milano 73:98, Premiata Montegranaro - Eldo Napoli 72:85, Solsonica Rieti - Lottomatica Roma 69:61, Cimberio Varese - Angelico Biella 87:81, Siviglia Wear Teramo - Tisettanta Cantu 79:99, Montepaschi Siena - Legea Scafati 95:68, Air Avellino - Upim Bologna 70:76, La Fortezza Bologna - Scavolini Spar Pesaro 72:81, Snaidero Udine - Pierrel Capo d'Orlando 100:91.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!