Zimski sportovi

Riesch pobjednica superkombinacije

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 24.02.2008.

Maria Riesch obranila je vodeću poziciju nakon prvog dijela superkombinacije u Whistleru te je tako stigla do šeste pobjede u karijeri. Njemica je slavila ispred Marlies Schild koja je slalomom napravila pomak za sedam mjesta. Na postolju je još i Anja Paerson, a najviše je razočarala Nicole Hosp koja nije popravila svoju plasman iz superveleslaloma...

Maria Riesch slavi svoju prvu kombinacijsku pobjedu u karijeri. Mlada je Njemica sačuvala prednost koju je stekla u superveleslalomu. Iako je Marlies Schild imala točno sekundu bolje slalomsko vrijeme, pokazao se ključnim odlični prvi nastup Riesch. Ovo je za Riesch i četvrta disciplina u kojoj je došla do pobjede pa tako jednoj od najsvestranijih skijašica Svjetskog kupa do kompletiranja svih pobjeda nedostaje samo slavlje u veleslalomu. Riesch je slalomsku stazu prošla s dosta opreza, pazeći prije svega da ne bi odustala, a na kraju je i to bilo dovoljno za minimalnu prednost, pobjedu i preuzimanje vodstva u poretku kombinacije.

Marlies Schild nakon devetog mjesta iz supreveleslaloma očekivano je napredovala nakon slalomske vožnje. Iako to nije bio nastup na razini njenih najboljih predstava, i ovo je bilo dovoljno za još jedno pobjedničko postolje. Treća Anja Paerson uspjela je nakon dugo vremena odvoziti solidan slalom i doći do četvrtog postolja ove sezone.

Nicole Hosp sjajno krenula u drugom nastupu. Na prolaznom vremenu imala je 45 stotinki prednosti ispred tada vodeće Schild, međutim sve je to izgubila u donjem dijelu staze i ostala na četvrtoj poziciji. Tako je propustila veliku priliku još se više približiti Lindsey Vonn u ukupnom poretku. Amerikanka je nakon slaloma poboljšala plasman za četiri mjesta i tako nakon lošeg superveleslaloma došla do zadovoljavajućeg broja bodova. Loš slalom odvozila je druga Amerikanka Julia Mancuso koja je s drugog pala na sedmo mjesto.

Posebne pohvale zaslužuje Francuskinja Sandrine Aubert koja je zahvaljujući najboljem vremenu slaloma sa 27. došla do konačnog devetog mjesta. Razloga za zadovoljstvo imaju i Slovenci čije su dvije predstavnice među petnaest (Tina Maze 12., Petra Robnik 14.).

U ukupnom poretku Vonn ima 54 boda prednosti u odnosu na Hosp. Djevojke sljedećeg vikenda voze tehničke discipline u njemačkom Arberu.

Svjetski kup, skijašice, superkombinacija, 24.02.2008.:
1. Maria Riesch (Njemačka) 2:10.07
2. Marlies Schild (Austrija) + 0.09
3. Anja Paerson (Švedska) + 0.31
4. Nicole Hosp (Austrija) + 0.33
5. Elisabeth Goergl (Austrija) + 0.56
6. Lindsey Vonn (SAD) + 0.57
7. Julia Mancuso (SAD) + 1.05
8. Andrea Fischbacher (Austrija) + 1.16
9. Sandrine Aubert (Francuska) + 1.31
10. Emily Brydon (Kanada) + 1.80
...

Ukupni poredak Svjetskog kupa, skijašice:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1103 boda
2. Nicole Hosp (Austrija) 1049
3. Maria Riesch (Njemačka) 981
4. Marlies Schild (Austrija) 951
5. Elisabeth Goergl (Aust) 922
6. Julia Mancuso (SAD) 846
7. Anja Paerson (Švedska) 819
8. Tanja Poutiainen (Finska) 704
9. Renate Goetschl (Austrija) 629
10. Denise Karbon (Italija) 619
...
40. Ana Jelušić (Hrvatska) 135
...
60. Nika Fleiss (Hrvatska) 81
...

Svjetski kup, skijašice, kombinacija:
1. Maria Riesch (Njemačka) 180 bodova
2. Lindsey Vonn (SAD) 140
3. Julia Mancuso (SAD) 96
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!