Košarka

Ural lako do majstorice

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.02.2008.

U drugom susretu četvrtfinala Fiba kupa Ural je na svom parketu u Permu uzvratio estonskom Tartu Rocku za poraz u prvom dvoboju te izborio majstoricu za prolaz u polufinale...

Nakon poraza u prvom susretu, Ural je u uzvratu protiv Tartu Rocka imperativno tražio pobjedu. Na kraju ju je i izborio svladavši Estonce na svom parketu u Permu 68:61 i izborio treću utakmicu koja će se igrati u Estoniji.

Susret je bio posve izjednačen do sredine treće četvrtine kada Andrew Wisniewski ticom započinje seriju 14:0 i bijeg na 52:40. Nakon toga Estonci su tek jednom uspjeli doći na minus sedam i to je bilo sve. Ural je mirno priveo meč kraju.

Kod Urala istaknuli su se Brindley Wright s 18 poena (5/10) i deset skokova te Zozulin i Wisniewski s po deset poena i pet skokova. Kod Estonaca Brian Michael Cusworth ubacio je 15 poena (7/13) uz sedam skokova, a Tanel Tein dodao je 13 skokova (4/9).

"Bila je to vrlo važna utakmica za nas. Previše toga dogodilo se oko kluba u posljednje vrijeme, promijenili smo trenere i vrlo sam sretan što smo slavili. Morali smo to napraviti i za sebe i navijače", komentirao je nakon susreta najbolji pojedinac utakmice bivši "cibos" Wright.

Fiba kup, četvrtfinale, duga utakmica:
Ural Great - Tartu Rock 68:61 (1-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!