Tenis

Volite hrvatsko? Dođite!

Ivor Krapac • ponedjeljak, 25.02.2008.

Poziv iz naslova baš je prikladan za utorak na PBZ Zagreb Indoorsu. Bit će to najhrvatskiji dan u povijesti nekog ATP turnira, s čak šest nastupa domaćih aduta u prvom kolu, svih šest u Ledenoj dvorani Doma sportova...

Roko Karanušić je prvi na redu u sutrašnjem hrvatskom programu. U deset ujutro, nadajmo se da mu neće biti prerano, čeka ga ogled s 20-godišnjim slovenskim kvalifikantom Blažom Kavčičem, 396. tenisačem svijeta.

Iza Rokovog nastupa, ne prije 11,30 sati, slijedi još jedan hrvatski adut s pozivnicom, Lovro Zovko. 26-godišnji Zagrepčanin u prvom kolu ide na Francuza Marca Gicquela (52.).

Hrvatski dan će ne prije 14 sati nastaviti Ivo Karlović. Drugi nositelj tražit će prolaz u osminu finala protiv ukrajinskog lucky losera Sergeja Stahovskog (209.).

U tradicionalnom tv-terminu, ne prije 16,45, na redu je prvi nastup prvopostavljenog Ivana Ljubičića. Hrvatski "broj dva", koji se nada svom trećem uzastopnom finalu ovog turnira, na startu će se sresti s Latvijcem Ernestsom Gulbisom (88.).

Iza Ivanovog meča, slijedi Mario Ančić i njegov ogled sa šestopostavljenim Francuzom Nicolasom Mahutom (43.), dok će bogati utorak zaključiti petopostavljeni Marin Čilić protiv Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza (58.), prošlotjednog polufinalista San Josea.

U Domu odbojke također će se odigrati jedan meč s hrvatskim igračima. Ivan Dodig i Franko Škugor će se s početkom u 15,30 u prvom kolu parova sresti s južnoafričko-britanskim dvojcem Rik de Voest/Ross Hutchins.

PBZ Zagreb Indoors, raspored za utorak:
Ledena dvorana Doma sportova, od 10 sati: Karanušić - Kavčič, L. Zovko - Gicquel (ne prije 11,30), Karlović - Stahovski (ne prije 14), Ljubičić - Gulbis (ne prije 16,45), Ančić - Mahut, Čilić - Garcia-Lopez.

Mala dvorana Doma sportova, od 10 sati: Gabašvili - Mayer, De Voest - Seppi, Troicki - Bastl, Simon - Cervenak, Berrer - Haase, Gremelmayr - De Chaunac.

Dom odbojke, od 15,30 sati: Dodig/Škugor - De Voest/Hutchins, Hanley/Kerr - Tipsarević/Troicki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!