Košarka

Zagrebaši za povratak u Rigu

Kristian Hohnjec • utorak, 26.02.2008.

Košarkaši Zagreb CO-a tražit će pobjedu koja bi ih vratila u Rigu i ostavila u igri za plasman na Final Four Fibinog Eurocupa. Prvi susret Mravi su izgubili u drugom poluvremenu, a (pre)tvrda igra Baronsa trebala bi biti motiv više...

Pobjeda protiv Crvene Zvezda bila je lijepa uvertira europskog dvoboja s latvijskim Baronsom. Mravi su izgubili prvi susret 67:58, a u Trnskom se nadaju svakako kvalitetnijoj napadačkoj predstavi. "Baronsi su definitivno najjača momčad protiv koje smo igrali u ovom natjecanju. Odlično su posloženi, imaju kvalitetna rješenja na svim pozicijama i vrlo teško je igrati protiv njih. U Rigi smo odigrali vrhunsku obranu u prvom poluvremenu, limitirali ih na 29 poena, ali napadački smo zakazali i to je na kraju odlučilo", mišljenja je Željko Pavličević.

Strateg Zagreba ovako je prokomentirao momčad Baronsa: "Batista i Alexander su visoki i pokretljivi, a mi smo izostankom Ružića obrambeno izgubili igrača na poziciji četvorke. Škele i Gustas su njihovi glavni igrači i za njih ćemo morati pronaći rješenja. Škele je odličan strijelac, koji je na Eurobasketu odveo Latviju do pobjede nad Hrvatskom".

Zbog kroničnih bolova u leđima susret će sigurno propustiti Jurica Ružić, dok je nastup dojučer prehlađenog Petra Babića pod znakom pitanja. Pavličević se nada da će Kruno Simon i Ante Tomić odigrati na nivou kao protiv Crvene Zvezde.

Fiba Eurocup, četvrtfinale, 2. utakmica: Zagreb CO - Barons (18.00h).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!