Tenis

Hrvatska petarda!

Igor Jurišić • utorak, 26.02.2008.

Marin Čilić zaokružio je fantastičan dan domaćih igrača na PBZ Zagreb Indoorsu. Hrvati su ovog utorka u potpunosti dominirali Domom sportova, gledat ćemo ih petoricu u drugom kolu, a za šest od šest nedostajala je jedino pobjeda Ive Karlovića...

Peti nositelj se poigrao sa svojim protivnikom, Španjolcem Guillermom Garcia-Lopezom i za samo 62 minute igre se plasirao u drugo kolo. Španjolac je dobio prva dva poena u meču, a onda kreće Marinov show. Prvo uzima sljedeća četiri poena u nizu za prvi break, zatim u sljedećem gemu spašava jedine dvije Lopezove prilike za obrat, da bi pri rezultatu 4:2 osigurao set još jednim breakom i to bez da je Lopezu prepustio ijedan poen na njegovom servisu.

Drugi set bio je preslika prvog. Opet Lopez kreće s prva dva poena, da bi potom prepustio servis s dvije vezane dvostruke pogreške. Do kraja meča više nije dobio ni najmanju priliku za povratak. Pri rezultatu 3:1, Marin propušta loptu za dvostruki break, no već u sljedećem servis gemu Garcia-Lopeza radi novi pritisak i s duplim breakom praktički rješava meč. Prilikom Čilićevog servisa za meč Garcia-Lopez daje još neke znakove života došavši na 0:30, no to se pokazuje labuđim pjevom, budući da mu Marin više ne prepušta niti jedan poen i meč zaključuje s uvjerljivih 6:2, 6:2.

Vezane vijesti

Na pressici nakon meča Marin je izrazio zadovoljstvo samom činjenicom da je uopće mogao izići na teren s obzirom da je ovog vikenda imao zdravstvenih tegoba: "Danas se konačno dobro osjećam, vrat je u redu, koljeno ne boli, sve je sad u najboljem redu. U subotu ujutro nisam mogao trenirati, jedva da sam mogao micati glavom. Srećom, dan poslije bol je počela popuštati i mogao sam krenuti s treninzima."

Što se tiče samog meča, priznaje da je prošao puno lakše nego je očekivao: "On mi je sam dosta pomogao. U ključnim trenucima mi je dvostrukim greškama poklonio par jeftinih breakova. U drugom setu je samo u prvih par poena još koliko-toliko ozbiljno parirao, ali nakon izgubljenog servisa je već počeo pripremati kartu za povratak kući i do kraja meča nije pružao ozbiljniji otpor."

Za kraj, Marin se osvrnuo na sljedećeg protivnika i izglede za prolaz u četvrtfinale: "S Bollelijem sam već dva put igrao i oba puta pobijedio. Jedan meč smo igrali na podlozi sličnoj ovoj u Zagrebu, stoga, ukoliko odigram na današnjoj razini i taktički se dobro pripremim za meč, smatram da imam prilično dobre šanse za prolaz dalje."

PBZ Zagreb Indoors, 26.2.2008., prvo kolo: Čilić (Hrvatska, 5) - Garcia-Lopez (Španjolska) 6:2, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Hanley/Kerr (Australija, 1) - Tipsarević/Troicki (Srbija) 6:7(4), 6:2, 10:6.

Četvrtfinale: Hanley/Kerr (Australija, 1) - Berrer/Mayer (Njemačka) predaja Berrera i Mayera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!