Tenis

Šarapova odustala, Morigami se zahvalila

Branimir Korać • utorak, 26.02.2008.

Maria Šarapova neće igrati na WTA turniru u Dubaiju, a u glavnom ždrijebu u posljednji trenutak ju je zamijenila Japanka Morigami i to iskoristila za polaz u drugo kolo. Drugo kolo neće vidjeti sedma nositeljica Marion Bartoli, kao niti Nadia Petrova...

Nadia Petrova je daleko od stare forme. Pokazala je to i na startu turnira u Dubaiju gdje ju je svladala Katarina Srebotnik u dva seta. Ovo je Petrovoj već peti poraz u prvom kolu ove godine u šest odigranih turnira. Srebotnik je slavila s dva puta po 6:4. ''Izgleda da sam izgorila. Ove godine mi ništa ne polazi za rukom. Mogu to skrivati, pokušati igrati svoju igru i pokušati doći do pobjede, ali ne čini se dobrom godinom. Nakon ozljede poslije US Opena, sve je krenulo krivo'', priznaje Petrova.

Francesca Schiavone iznenadila je sedmu nositeljicu, Francuskinju Marion Bartoli. Odličan meč odigrala je Talijanka, tek u drugom setu ušla je u probleme i taj dio igre izgubila u tie-breaku. Ostatak meča protekao je u njezinoj potpunoj dominaciji. Bartoli je imala velikih problema na drugom servisu što je Schiavone uspješno koristila te na kraju uzela dva seta s po 6:1. Ovo je treći međusobni dvoboj ove dvije igračice i treća pobjeda Talijanke.

Ana Čakvetadze je uz dosta muke svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku. Mlada Poljakinja igrala je odlično i Čakvetadze je tek u trećem setu uspjela izboriti pobjedu. Iako je 19. igračica svijeta, Radwanska je morala igrati kvalifikacije što dovoljno govori o snazi turnira. ''Agnieszka je vrlo težak protivnik, a ja baš i nisam imala sjajan omjer ove sezone. No igrala sam vrlo agresivno, odlično servirala i borila se do samog kraja, zato sam i slavila. Obje smo igrale odlično i za samopouzdanje puno znači pobjeda nad ovako dobrim protivnikom'', rekla je Ruskinja nakon meča.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Maria Šarapova od nastupa je odustala pet do dvanaest, a razlog je virus koji ju prikovao za krevet posljednjih dana. Nju je u glavnom ždrijebu zamijenila Akiko Morigami koja je odmah na startu upisala iznenađujuću pobjedu protiv Mađarice Agnes Szavay. Morigami je slavila neočekivano lako ispustivši tek pet gemova. Dalje je prošla i Amelie Mauresmo koja je uspjela svladati Anabel Medinu Garrigues u dva seta.

WTA Dubai, prvo kolo:
Katarina Srebotnik (Slovenija, Q) – Nadia Petrova (Rusija) 6:4, 6:4, Sybille Bammer (Austrija) – Ekaterina Makarova (Rusija, Q) 7:6(6), 6:3, Francesca Schiavone (Italija) – Marion Bartoli (Francuska, 7) 6:1, 6:7(5), 6:1, Nicole Vaidisova (Češka) – Aiko Nakamura (Japan, Q) 6:3, 6:0, Ana Čakvetadze (Rusija, 6) – Agnieszka Radwanska (Poljska, Q) 6:2, 2:6, 6:4, Sania Mirza (Indija, WC) – Vera Duševina (Rusija, Q) 7:6(5), 6:2, Akiko Morigami (Japan, LL) – Agnes Szavay (Mađarska) 6:1, 6:4, Amelie Mauresmo (Francuska) – Anabel Medina Garrigues (Španjolska, Q) 7:6(7), 6:2, Lucie Safarova (Češka) – Ai Sugiyama (Japan, LL) 1:6, 6:3, 6:2.

WTA Dubai, parovi prvo kolo:
Cara Black/Liezel Huber (Zimbabve/SAD, 1) – Shuai Peng/Tiantian Sun (Kina/Kina) 6:3, 6:3, Vladimira Uhlirova/Galina Voskoboeva (Češka/Rusija) – Stefanie Foretz/Selima Sfar (Francuska/Tunis, WC) 6:3, 3:6, 11:9.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!