Košarka

Belgijci dvije sekunde prije kraja

Branimir Korać • srijeda, 27.02.2008.

Prvi polufinalisti Fiba kupa su Mons Dexia iz Belgije te EKA AEL Poteas s Cipa. Ove dvije momčadi s po 2-0 izbacile su svoje četvrtfinalne protivnike, a posebno neizvjestan bio je dvoboj u Rusiji gdje je Dexia tricom dvije sekunde prije kraja došla do pobjede...

CSK Samara – Mons Dexia 86:87 (0-2)

U šokantnoj utakmici belgijski Mons uspio je svladati u Rusiji Samaru 87:86 te poći u dvije utakmice u polufinale Fiba kupa. Tri i pol minute prije kraja susreta imala je Samara 81:77, no Voonov radi dvije pogreške, a bivši Splićanin Ben Ebong slobodnim bacanjima vraća susret u potpunu izjednačenost. Sedam sekundi prije kraja Truškin ubacuje dva bacanja za 85:84, a Mons prilikom izvođenja lopte griješi (Sullivan) i Samara ima priliku šest sekundi prije kraja završiti posao i izboriti treću utakmicu. Međutim Demeškin ubacuje tek jedno slobodno bacanje za 86:84, a dvije sekunde prije kraja s druge strane Englez Nate Reinking ubacuje svoju četvrtu tricu za veliko slavlje Monsa.

Najbolji kod pobjednika bili su James Francis Cantamessa s 20 poena (6/11) i devet skokova te Ben Ebong s 18 poena (5/11) i deset skokova. Kod Rusa Alex Scales ubacio je 23 poena (4/7 za dva, trica loših 2/9) uz sedam asistencija, a Marque Perry dodao je 17 poena (7/11) i osam skokova.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Khimik – EKA AEL Proteas 76:87 (0-2)

Kao i Mons, u polufinale nakon dvije utakmice prošao je i ciparski EKA AEL Proteas. Ukrajinski Khimik užasno je otvorio utakmicu, AEL je nakon deset minuta imao ogromnih 31:12 i svi pokušaji za čudesan povratak bili su neuspješni. U završnih deset minuta došlo je do malog opuštanja kod Ciprana, no nije bilo utjecaja na prolaz dalje.

Saša Čuić nije ulazio na parket, a njegovu momčad predvodili su Maxime Zianveni s 19 poena (7/11) i šest skokova te Karim Souchu sa 16 poena (6/9). Kod Ukrajinaca Goran Čakić ubacio je 23 poena (8/11) uz deset skokova, a Martinas Mazeika dodao je 13 poena (4/8).

Dexia i Khimik prolaze u polufinale s po 2-0 dok će preostala dva polufinalista dati treći dvoboji Baronsa i Zagreba u Latviji te Tartu Rocka i Ural Greata u Estoniji. Oba susreta na rasporedu su 4. ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!