Košarka

Povijesni uspjeh Artlanda

Branko Barić • srijeda, 27.02.2008.

U osmini finala ULEB kupa sastat će se Hemofarm i Girona, te Artland i Unics Kazan. Girona je uvjerljivo nadigrala Francuze i ubilježila puno veću pobjedu od one koja im je bila potrebna. Hemofarm i Unics mirno su sačuvali svoje velike zalihe koje su stekli u prvim susretima, a najdramatičnije bilo je u obračunu Triumpha i Artlanda...

Akasvayu Girona – Elan Chalon 78:57

Francuski Elan Chalon na gostovanje u Gironu doputovao je s prednošću od osam poena, no ispostavilo se da to nije bilo ni približno dovoljno za plasman u osminu finala. Domaćini su sve dvojbe riješili zahvaljujući serijama 18:3 krajem prvog poluvremena i 11:2 početkom drugog. Do uvjerljivih konačnih 78:57 Španjolce je predvodio Marc Gasol s 18 poena , četiri asistencije i četiri ukradene lopte, a pratili su ga Branko Cvetković sa 16 poena i šest skokova, te Erik Daniels s 11 poena. Najistaknutiji kod gostiju bili su Xavier Corosine s 14 i Bryan Bracey s deset poena, a vidljiv je bio nedostatak ozlijeđenog Darrela Mitchela, najboljeg igrača prvog susreta.

Budućnost – Hemofarm 78:73

Girona će se za Final 8 turnir boriti protiv Hemofarma, koji nije imao težak posao u obrani ogromnih 26 poena razlike koje je iz Vršca donio u Podgoricu. Budućnost se od Europe oprostila časnom pobjedom 78:73, a predvodili su je Vladimir Dašić sa 17, te Bojan Bakić s 15 poena. Vladan Vukosavljević i Rawle Marshall dominirali su kod gostiju postigavši po 24 poena svaki.

Turk Telekom – Unics Kazan 96:93

26 pogodaka razlike iz prvog susreta branio je Unics na gostovanju kod Turk Telekoma i bez problema ih je obranio. Iako, sigurno im nije bilo svejedno kad su na poluvrijeme otišli s minus 16, no Rusi se bude u nastavku i rezultatom 25:11 u trećoj dionici postavljaju stvari na svoje mjesto. U konačnih 96:93 Chris Williams sudjelovao je s 20, a Kris Lang s 19 poena kod domaćih, te Tariq Kirksay s 26 poena, pet skokova i tri asistencije kod gostiju.

Triumph – Artland Dragons 82:80

Debitanti u ULEB kupu, momčad koja se prije pet godina nalazila još u drugoligaškom društvu, stigla je među 16 najboljih ekipa u ovom natjecanju. Dragonsi su iz svog Artlanda, malog njemačkog gradića od svega 13 tisuća stanovnika, iznenađujuće ponijeli u Moskvu prednost od šest pogodaka razlike. Favorizirani Triumph Lyubertsy nije uspio tu prednost sustići, iako je u posljednjoj minuti uzvratnog susreta imao 82:77. Gosti ipak u tim ključnim trenucima pogađaju tri od četiri slobodna bacanja i donose povijesni uspjeh ovom klubu.

Heroj susreta zove se Adam Chubb, 27-godišnji Amerikanac koji je ubacio 30 poena uz osam skokova, dok je Leon Rogers dodao 16 poena. Ognjen Aškrabić i Fedro Dmitrev postigli su po 14 za domaćine koji su se tako neočekivano oprostili od Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!