Tenis

Jelena može na kupanje

Maja Giljanović, Branko Barić • srijeda, 27.02.2008.

Jelena Kostanić Tošić nakon izlijetanja u prvom kolu u konkurenciji parova kao treća nositeljica s Njemicom Martinom Müller (Jozami/Cravero) eliminirana je i u prvom kolu singlea 180 000 dolara vrijednog Tier III turnira u Acapulcu...

26-godišnju je Splićanku nakon više od dva sata igre na koncu u dva seta - 7:5, 6:3 - nadvisila druga nositeljica Alize Cornet. Francuskinja je stisla još jače s obzirom da je prošlog tjedna u Bogoti također kao drugopostavljena igračica nastup okončala odmah u prvom kolu (Salerni) i sasvim je odlučno otprije dva tjedna po prvi put Top 50 igračica krenula po pobjedu u prvom međusobnom susretu s osam godina starijom protivnicom.

Trenutno 52. igračica WTA liste je u prvom setu unatoč 70% ubačaja prvog Jeleninog servisa osigurala čak osam break-lopti s tim da su joj dvije dostajale da nadmaši stopostotni učinak Kostanić i breakom u dvanaestoj igri osigura vodstvo.

U drugom je hrvatskoj Fed Cup reprezentativki, trenutno 147. na svijetu, servis pao na 60%, a s njim se strmoglavio i postotak osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa: slabašnih 47% Cornet je iskoristila dvaput breaknuvši Kostanić i odjurivši na 5:1 pa je dekoncentracija pri prvom pokušaju okončanja susreta nije skupo koštala. U drugom je, naime, pri vodstvu 5:3 zaključila meč i izborila osminu finala u kojoj joj meksički wild-card, Melissa Sandoval ne bi smjela prouzročiti prevelike poteškoće unatoč iznenađujućoj pobjedi nad Marijom Elenom Camerin u prvom kolu.

Jelena s druge strane ostaje na samo jednoj pobjedi na Touru ove sezone: u prvom kolu Vina del Mara je svladala Bethanie Mattek prije nego li je dvaput (vrat i kuk) predavala mečeve protiv Klare Zakopalove odnosno Mariane Duque.

Niti Jelenina partnerica u igri parova nije se proslavila u Acapulcu. Ona je jedina nositeljica koja neće vidjeti drugo kolo budući da ju je u prvom svladala Francuskinja Olivia Sanchez, 131. igračica ulazne WTA liste sa 6:2, 6:4. Ostale nositeljice preskočile su svoje prvo prepreke, a jedina među njima koja je morala odigrati tri seta bila je Klara Zakopalova. Trećepostavljena Čehinja izgubila je prvi set od kvalifikantice Marie Jose Martinez Sanches sa 6:4, no sljedeća dva je uvjerljivo dobila sa 6:3 i 6:1.

Sara Errani i Kaia Kanepi svoj su posao protiv Tatjane Malek, odsnosno Arantxe Parre Santonje odradile u dva seta, a još uvjerljivija od njih bila je osma nositeljica Edina Gallovits. 23-godišnja Rumunjka, 69. igračica svijeta, domaću djevojku Danielu Muñoz Gallegos apsolvirala je u samo 52. minute i pritom joj dopustila da osvoji tek jedan gem.

Od ostalih rezultata još valja izdvojiti prolaz Ukrajinke Marije Koriceve koja je nakon tri seta izbacila Francuskinju Camille Pin, te Ivete Benesove koja je bila bolja od Šveđanke Nadje Rome s dva puta po 6:1.

Acapulco, 1. kolo:
Cornet (Francuska, 2) - Kostanić Tošić (Hrvatska) 7:5, 6:3, Zakopalova (Češka, 3) – Martinez Sanchez (Španjolska, Q) 4:6, 6:3, 6:1, O .Sanchez (Francuska) – Muller (Njemačka, 4) 6:2, 6:4, Errani (Italija, 5) – Malek (Njemačka) 6:3, 6:3, Kanepi (Estonija, 7) – Parra Santonja (Španjolska) 6:4, 6:3, Gallovits (Rumunjska, 8) – Gallegos (Meksiko, WC) 6:1, 6:0, Koriceva (Ukrajina) – Pin (Francuska) 6:2, 3:6, 6:0, Cirstea (Rumunjska) – Cavero (Argentina) 5:7, 7:5, 7:6(2), Cetkovska (Češka) – Salerni (Argentina) 6:2, 7:5, Benesova (Češka) – Roma (Švedska, WC) 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!