Tenis

Mario proš(et)ao dalje

Ivor Krapac • srijeda, 27.02.2008.

Mario Ančić bio je očekivano uvjerljiv u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. Nakon uzbudljivog prvog kola protiv šestopostavljenog Nicolasa Mahuta, drugi nastup nije bio tako zahtjevan, Nijemac Denis Gremelmayr arhiviran je puno lakše...

Iako je u utorak bio oprezan najavljujući ovaj meč, pokazalo se da razloga posebnom Ančićevom oprezu nije bilo. Ljevoruki Gremelmayr, 104. tenisač svijeta, nije uspio ozbiljnije priprijetiti hrvatskom adutu, Mario je sa 6:3 i 6:2 izborio sutrašnji četvrtfinalni ogled s 20-godišnjim Nizozemcem Robinom Haaseom.

U prvom setu je Ančić nekoliko puta bio na pragu breaka, no Nijemac je ostao čvrst na ukupno tri break-lopte prije nego je izgubio servis u osmom gemu. Mario je zaključio stvar na svom servisu, za 6:3 i obavljenih pola posla.

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Vezane vijesti

Druga polovica bila je lakša. Ančić je još dvaput oduzeo servis njemačkog igrača, za 1:0 i 5:2, bez da se pretjerano umorio uoči novog izazova u četvrtak.

"Nisam osobito dobro znao Gremelmayra, no znao sam da je ljevak i samim tim neugodan na ovakvim terenima", komentirao je Mario nakon pobjede: "Nakon prvog breaka u meču držao sam stvari pod kontrolom, 6:3 i 6:2, zadovoljan sam, imam dovoljno vremena za pripremu za sutra."

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

Stigla je i posebna zahvala podršci s tribina: "Mislim da je i ljudima koji prate jasno koliko sam dugo čekao ponovno biti na terenu, dugo me nisu gledali, puno su mi pomogli. Želio sam da mi ovaj turnir bude kao odskočna daska na povratku, hvala svima na potpori."

U četvrtfinalu čeka Robin Haase, koji je u drugom kolu sa 6:2 i 6:4 "zaskočio" trećepostavljenog Francuza Gillesa Simona.

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

"Eksplodirao je dok sam ja bio u krevetu, prošle godine je puno napredovao... Normalno da moram odigrati stepenicu više nego danas, mislim da to i mogu. On je mlad, bit će posebno napaljen na ovaj meč", najavio je Mario, dodajući da Haasea poznaje tek iz njegovih juniorskih dana, ali i da ima dobre insidere koji će ga uputiti u dobre i loše strane mladog Nizozemca.

Ivan Ljubičić, Marin Čilić i Lovro Zovko igrali su protiv Haasea u ovoj godini, a posebno ga pamti "Ljubo", obzirom na poraz u sudaru u prvom kolu Australian Opena.

PBZ Zagreb Indoors, 27.2.2008., osmina finala: Haase (Nizozemska) - Simon (Francuska, 3) 6:2, 6:4, Ančić (Hrvatska) - Gremelmayr (Njemačka) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!