Tenis

Neuspjela generalna proba

Ivor Krapac • srijeda, 27.02.2008.

Hrvatsko-talijanski susret u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa, svojevrsna najava za ogled u Davis Cupu početkom travnja, otišao je na stranu gosta iz Italije. Simone Bolelli je iznenađujuće glatko iz turnira ispratio Marina Čilića...

"I sam sam očekivao da ću biti u četvrtfinalu, nadao sam se da će biti tako", kazao je Marin pred novinarima nakon neočekivanog poraza od suparnika kojeg pamti po dvije prošlogodišnje pobjede, na Challengeru u Casablanci i Kremlin Cupu u Moskvi. Ove večeri bilo je drugačije, Bolelli je slavio bez izgubljenog seta, sa 6:4 i 6:3.

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Vezane vijesti

Sve najbitnije dogodilo se u završnici prvog i početkom drugog seta. Talijan je od 4:4 u prvom nanizao pet uzastopnih osvojenih gemova, seriju kojom je prelomio meč. U nastavku se više nije osvrtao, Marin nije imao ozbiljniju priliku da se vrati.

"Početak meča bio je dosta ključan, kad je zadržao svoj prvi servis, u nastavku je bio puno bolji. Ja sam također krenuo dobro, no kasnije nisam pokazao dovoljno žara u igri", dodao je Čilić: "Trebao sam se malo više bodriti, dati mu da vidi da sam na terenu, da osjeti pritisak, ovako je ušao u ritam i bilo je teško."

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

"Pomalo sam iznenađen kako je odigrao, pogotovo u drugom setu, nije mi dao šansu nakon breaka", zaključio je Marin, bacivši i pogled unaprijed prema izglednom susretu s istim protivnikom u drugom kolu skupine I Euroafričke zone Davis Cupa, 11. - 13. travnja u Dubrovniku.

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

"Tamo će podloga ipak biti brža, loptica neće odskakati tako visoko, u visini njegovog ramena, što paše njegovoj igri", zaključio je Čilić.

PBZ Zagreb Indoors, 27.2.2008., osmina finala: Bolelli (Italija) - Čilić (Hrvatska, 5) 6:4, 6:3.

Parovi, prvo kolo: Allegro/Peya (Švicarska/Austrija, 4) - Auckland/Gremelmayr (Velika Britanija/Njemačka) 6:7(4), 6:1, 10:4, Smit/Van Haasteren (Nizozemska) - Gabašvili/Garcia-Lopez (Rusija/Španjolska) 6:7(9), 7:5, 10:4.

Četvrtfinale: Cerretani/Polasek (SAD/Slovačka) - De Voest/Hutchins (JAR/Velika Britanija) 7:5, 7:6(1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!