Košarka

CSKA pao u Malagi

Zvonimir Šimunović • srijeda, 27.02.2008.

Prva pobjeda za Unicaju, prvi poraz za CSKA u drugom dijelu Eurolige. Španjolska momčad je ponajviše zahvaljujući sjajnom tricaškom početku utakmice napravila prednost koju je uspjela održati i sačuvati do kraja. Davor Kus solidan u redovima pobjednika...

Reprizu prošlogodišnjeg polufinala Eurolige Unicaja i CSKA dočekali su u dijametralno različitom raspoloženju. CSKA je u dvije domaće utakmice ubilježio dvije pobjede i tako se našlao na najboljem putu ka četvrtfinalu. S druge strane, Unicaja je doživjela dva gostujuća poraza i susret protiv doprvaka Europe ostao je posljednja prilika za hvatanje šanse za prolaz u daljnje natjecanje. U redove domaće momčadi nakon ozljede se vratio kapetan Berni Rodriguez, ali još uvijek za igru nije spreman prvi play Carlos Cabezas.

Imperativ pobjede kao da je pozitivno djelovao na momčad Sergia Scariola. Od početka su zaigrali agresivno u obrani, a u napadu im je sve polazilo za rukom. Domaći su već u otvaranju sa četiri trice nagovijestili sjajnu šutersku večer. S druge strane CSKA je odgovarao igrom pod koševima dvojca Andersen-Goree. Kada je Messina odlučio odmoriti prvi centarski par, domaći stvaraju prednost. Sjajno igra Santigao (10 poena u prvoj četvrtini), dok je dalekometna paljba i dalje nepogrešiva (do tada 6/6 za tri) i u 14. minuti Unicaja vodi 30:18.

Dvije minute prije kraja prvog dijela, Unicaja ima i plus 13 (36:23). No, nakon timeouta Moskovljani slažu redove. Prije svega, dižu tempo defenzivne igre, domaćima staje šut za tri, u napadu je proradio Langdon, dok se na parket vratio Goree. Rezultiralo je to serijom 3:10 u zadnjih 90 sekundi te odlazak na odmor s vodstvom Unicaje 39:33.

Nastavak je ponudio reprizu početka utakmice. Unicaja na krilima Santiaga i Haislipa drugo poluvrijeme otvara s 15:2 (54:35) i vodstvom od 19 razlike. Goste su u preokret pokušali povesti Theo Papaloukas (deset poena) i Van den Spiegel (osam), te nakon nekoliko domaćih napadačkih pogrešaka CSKA dolazi do 66:59 četiri minute do kraja utakmice. Tada im se priključio Holden koji svojom drugom tricom postavlja 72:66 na ulazu u zadnju minutu. No, jedino što su "Rusi" još do kraja uspjeli pogoditi bilo je jedno slobodno bacanje, tako da se domaća prednost s početka drugoga dijela ipak pokazala ključnom.

Na kraju, kod domaćina najefikasniji su bili Daniel Santigao s 20 poena i Haislip s 11. Davor Kus je za 13 minuta igre postigao sedam poena (1/1 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna). CSKA je imao čak četvoricu dvocifrenih, ali najviše Šiškauskas tek 12 poena.

I ova utakmica potvrdila je da se putnici u četrvtfinale iz skupine G najvjerojatnije neće znati do posljednjeg kola. Unicaja se prvom pobjedom vratila u igru za prolaz dalje, dok je CSKA nakon opomene protiv Lottomatice u prvom kolu ovoga puta porazom platio opušten ulaz u susret.

U četvrtak u skupni G igraju Barcelona i Lottomatica.

Euroliga, TOP 16, skupina G: Unicaja - CSKA Moskva 72:67.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!