Tenis

Muke po Henin

Branimir Korać • četvrtak, 28.02.2008.

Drugo kolo WTA turnira u Dubaiju donio je posve očekivane rezultate, a najviše se mučila prva nositeljica Justine Henin koja je imala velikih problema s Katarinom Srebotnik. Dosta problema imala je i Ana Čakvetadze dok je ostatak društva prošao dalje bez velike muke…

Tri sata Justine Henin lomila je otpor Katarine Srebotnik, Slovenke koja je u glavni turnir došla kroz kvalifikacije. Mučila se Belgijka i tek u tri seta nakon velike borbe došla do pobjede. U trećem setu Srebotnik je imala i break prednosti, no nije ga sačuvala i upisala je ipak očekivan poraz. ''Tek sam se oporavila u ovoj stanci od svih problema koji su me mučili u 2007. godini. U Australiji sam bila mentalno i fizički prilično umorna, ali danas sam uživala na terenu iako nisam najbolje igrala. U trećem setu sam se sjajno osjećala, baš sam uživala u igri i to mi je draže i od same pobjede'', rekla je nakon meča Henin.

Prilično lako do pobjede je došla Francesca Schiavone koja je ostavila malo prostora Austrijanki Bammer. Bammer je već za 71 minutu završila s nastupom u Dubaiju upisavši poraz u dva seta od Talijanke koja polako, ali sigurno, počinje hvatati pravu formu. Nakon razočaravajućeg nastupa u Fed Cupu, Schiavone je započela s boljim igrama i najavila povratak u Top 20.

Ana Ivanović oporavila se od ozljede zgloba koja ju je udaljila od nastupa u Dohi. Na startu turnira u Dubaiju nadigrala je bez ikakvih problema Nicole Vaidisovu koja se nikako nije mogla sastati s prvim servisom što je Ivanović znalački koristila.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Aljona Bondarenko nema lijeka za Elenu Dementijevu. Još jednom je Dementijeva slavila prilično lako i bez izgubljenog seta te je otišla na 3-0 u međusobnim susretima. Ovaj put ostvarila je najlakšu pobjedu ispustivši tek tri gema uz značajno popravljen servis što joj omogućuje lakše vođenje igre, a u takvom slučaju vrlo je jaka i teško pobjediva.

Unatoč velikoj nervozi i čak 11 dvostrukih servis pogrešaka, Ana Čakvetadze svladala je nakon tri sata igre Dinaru Safinu. Safina ima za čim žaliti. Uzela je prvi set i imala 4:1 u drugom, ali onda je neobjašnjivo pala i to je Čakvetadze iskoristila te preokrenula meč.

Uz dosta muke u treće kolo prošle su Jelena Janković i Amelie Mauresmo dok im se laganom pobjedom tamo pridružila Svetlana Kuznjecova.

WTA Dubai, drugo kolo:
Justine Henin (Belgija, 1) – Katarina Srebotnik (Slovenija, Q) 7:5, 6:7(6), 6:3, Francesca Schiavone (Italija) – Sybille Bammer (Austrija) 6:3, 6:2, Ana Ivanović (Srbija, 3) – Nicole Vaidisova (Češka) 6:4, 6:0, Elena Dementijeva (Rusija, 8) – Aljona Bondarenko (Ukrajina) 6:2, 6:2, Ana Čakvetadze (Rusija, 6) – Dinara Safina (Rusija) 6:7(3), 6:4, 6:3, Jelena Janković (Srbija, 4) – Sania Mirza (Indija, WC) 4:6, 6:3, 6:4, Amelie Mauresmo (Francuska) – Akiko Morigami (Japan, LL) 4:6, 6:1, 6:4, Svetlana Kuznjecova (Rusija, 2) – Lucie Safarova (Češka) 6:1, 6:2.

WTA Dubai, parovi, prvo kolo:
Yung-Jan Chan/Chia-Jung Chuang (Tajvan/Tajvan, 4) – Tatiana Pouček/Anastazija Rodionova (Bjelorusija/Rusija) 6:3, 6:3, Kveta Peschke/Rennae Stubbs (Češka/Australija, 3) – Maria Kirilenko/Agnes Szavay (Rusija/Mađarska) 6:2, 6:3.

WTA Dubai, parovi, četvrtfinale:
Cara Black/Liezel Huber (Zimbabve/SAD, 1) – Sania Mirza/Francesca Schiavone (Indija/Italija) 6:2, 6:7(4), 12:10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!