Tenis

U lov na hrvatsko polufinale

Ivor Krapac • četvrtak, 28.02.2008.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić, jedini preostali hrvatski predstavnici u singlu PBZ Zagreb Indoorsa, u četvrtak će tražiti četvrtfinalne pobjede i dolazak do međusobnog susreta u polufinalu. Prvi je na redu "Ljubo", nakon njega na teren će Mario...

Domaći aduti stupit će na scenu Ledene dvorane Doma sportova ne prije 16,45 sati. Ivan Ljubičić nastavit će potragu za svojim trećim uzastopnim finalom ovog turnira protiv 22-godišnjeg Rusa Teimuraza Gabašvilija, 125. na Entry listi, s kojim se dosad još nije susretao.

Gabašvili je u Zagrebu izborio svoje drugo uzastopno četvrtfinale na ATP turnirima, nakon što je podjednako daleko stigao i prošlog tjedna u Rotterdamu. Na ovogodišnjem zagrebačkom Indoorsu još nije ispustio ni set, na putu do četvrtfinala pali su Florian Mayer (7:6(6), 6:0) i Rik de Voest (7:5, 6:1).

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Iza ogleda Ljubičića i Gabašvilija na redu su Mario Ančić i Robin Haase (79.). Poput Ivanovog suparnika, i 20-godišnji Nizozemac došao je u glavni hrvatski grad na krilima prošlotjednog četvrtfinala Rotterdama, a s Ančićem se još nije imao priliku sresti na terenu.

Haase je također prošao prva dva kola bez izgubljenog seta. Na startu je sa 6:4 i 6:3 sredio Michaela Berrera, da bi u osmini finala sa 6:2 i 6:4 iznenadio trećeg nositelja, Francuza Gillesa Simona.

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Četvrtfinalni dan u singlu otvorit će osmopostavljeni Srbin Janko Tipsarević i Ukrajinac Sergej Stahovski, koji su na redu ne prije 14 sati. Na kraju dana, nakon dvoboja Ančića i Haasea, o posljednjem polufinalistu odlučivat će Olivier Rochus i Simone Bolelli, u srijedu neočekivano bolji od Marina Čilića.

Prije nego se zahukta dan u pojedinačnoj konkurenciji, u akciji će biti hrvatski dvojac u četvrtfinalu parova. Ivo Karlović i Lovro Zovko će od 12,30 u Ledenoj dvorani tražiti prolaz u polufinale protiv četvrtopostavljene švicarsko-austrijske kombinacije Yves Allegro/Alexander Peya.

Od 10 do 11 sati Ledena će pripadati onim najmlađima, uz Kids' Day na kojem će s djecom zaigrati neki od tenisača iz glavnog turnira.

PBZ Zagreb Indoors, raspored za četvrtak:
Ledena dvorana Doma sportova, od 12,30 sati: Karlović/L. Zovko - Allegro/Peya, Tipsarević - Stahovski (ne prije 14), Ljubičić - Gabašvili (ne prije 16,45), Ančić - Haase, Bolelli - O. Rochus.

Mala dvorana Doma sportova, od 15 sati: Hanley/Kerr - Cerretani/Polasek, Kas/Wassen - Smit/Van Haasteren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!