Zimski sportovi

U Norvešku po nove uspjehe

Goran Tomičić • četvrtak, 28.02.2008.

Norveški Kvitfjell pretposljednje je odredište skijaša uoči završnice Svjetskog kupa. Na rasporedu su dva spusta i superveleslalom. Naši predstavnici očekuju nove dobre rezultate...

Program počinje u petak nadoknadom spusta iz Val d´Iserea, a već dan kasnije vozi se nova spustaška utrka. Kostelić i Zrnčić-Dim ove sezone ostvarili su izvanredne rezultate. Prve spustaške bodove u povijesti hrvatskog skijanja uzeli su na najtežem mjestu - u Kitzbühelu na legendarnom Streifu. Kostelić je završio 29., a Natko Zrnčić-Dim 18. je mjestom ispisao novu stranicu povijesti Svjetskog kupa. U Chamonixu je i Ivica šokirao skijaški svijet osvojivši osmo mjesto.

Slika 1 od 2.
Foto: Lovro Jakov

Naši skijaši su u životnoj formi te s punim pravom očekujemo nove dobre rezultate. To se posebno odnosi na Ivicu Kostelića, četvrtog skijaša svijeta, koji je ostvario zaista nevjerojatan niz u 2008. godini.

U sedam dosadašnjih utrka vidjeli smo pet pobjednika. Dvije pobjede ubilježili su Walchhofer i Miller, a jednom su slavili Hudec, Cuche i Sullivan. Tri utrke prije kraja sezone Cuche ima 65 bodova više od Millera, a u Mali kristalni globus još vjeruju Walchhofer i Sullivan, no njihovi izgledi se svode na teoriju.

Slika 2 od 3.
Foto: Lovro Jakov

U ovoj spustaškoj sezoni Raich je uzeo tek 33 boda, što Milleru pruža veliku priliku za povećanje prednosti u ukupnom poretku Svjetskog kupa. U igri za ukupnu pobjedu je i Didier Cuche, koji u Kvitfjellu mora uzeti mnogo bodova, jer je u tehničkim disciplinama lošiji od Millera i Raicha.

Program završava u nedjelju pretposljednjim superveleslalomom sezone. Ivica Kostelić bio je sjajan i u ovoj disciplini. U Lake Louiseu osvojio je 28. mjesto, a u Kitzbühelu je bio šest pozicija bolji. Životnu formu potvrdio je osmim mjestom u Whistleru, gdje je mogao biti i na postolju. Sve to daje nam vjeru u novi odličan plasman, što bi značilo borbu za postolje.

U posljednje dvije utrke očekuje nas nevjerojatno dramatična borba za Mali kristalni globus. Cuche je vodeći, a drugo mjesto dijele Gruber i Reichelt, koji imaju tek 55 bodova manje. Raich je tek četiri boda iza dvojice sunarodnjaka, a neće se predati ni Scheiber i Buechel. Ovisno o rezultatima dva spusta, ova utrka bi mogla odrediti konačni rasplet sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!