Košarka

Efesovi Amerikanci ne žele u Beograd

Bernard Jurišić • četvrtak, 28.02.2008.

Susret 3. kola druge faze Eurolige između Partizana i Efes Pilsena imao je burnu najavu. Četvorica Amerikanaca iz redova turske momčadi odlučila su poslušati preporuku iz američkog veleposlanstva u Turskoj da ne putuju u Srbiju. Razlog su nedavni neredi povezani su osamostaljivanjem Kosova...

Četvorica Amerikanaca koji kruh zarađuju u turskom Efes Pilsenu, Drew Nicholas, Loren Woods, Rashad Wright i Andre Hutson nisu doputovali sa svojom momčadi na susret 3. kola euroligaškog Topa 16.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Spomenuti igrači poslušali su preporuku svojeg veleposlanstva o izbjegavanju putovanja u Srbiju, nakon nereda koji su se događali prošlog tjedna i paljenja američkog veleposlanstva u Beogradu. Zanimljivo je da preporuku nisu poslušala druga dvojica Efesovih Amerikanaca - bivši "Cibos" Scoonie Penn i Kenny Gregory, a u Beograd je doputovao i bivši Splićanin, turski Albanac Ermal Kuqo (Kurtoglu).

Istanbulski klub nije s odobravanjem dočekao ovu "podijeljenu odluku" svojih Amerikanaca, a ukoliko u Beogradu na parket ne izađu s minimalno 10 igrača, prijete im i sankcije Eurolige. "Utakmica će se igrati i ako Efes Pilsen bude imao manje od 10 prijavljenih igrača, ali dogodi li se taj slučaj sigurno ćemo razmatrati disciplinske mjere protiv turskog kluba", izjavio je povjerenik Eurolige Jordi Bertomeu.

Susret Partizan - Efes Pilsen na rasporedu je večeras od 20:45 sati. U prva dva kola srbijanska momčad ubilježila je dva poraza, a turska pobjedu i poraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!