Košarka

Povratak Vujčića, deklasiran Real

Ivana Spahija • četvrtak, 28.02.2008.

Utakmica u Tel Avivu bila je kobna za do sada neporaženu momčad Real Madrida. Košarkaši Maccabija pregazili su goste iz Madrida, a sjajan povratak na parket ostvario je Nikola Vujčić, koji je sa svojih 14 poena bio jedan od ključnih igrača u velikoj pobjedi izralelske momčadi...

Duga pauza zbog ozljede kao da nije ostavila traga na Nikoli Vujčiću, koji je u svom prvom susretu nakon nekoliko tjedana izbivanja s parketa odigrao na doista visokoj razini. Naš je košarkaš u 18 minuta provedenih na parketu ubacio 14 poena, a uz to je ostvario dva skoka te pet asistencija. O odličnoj utakmici Vujčića dovoljno govori činjenica da je parket napustio ispraćen dugotrajnim ovacijama 10 tisuća gledatelja u Nokia Areni u Tel Avivu. "Vujo" je igrao atraktivno i učinkovito, na sebi svojstven način otvarao je reket, poentirao, pronalazio suigrače, a posebno atraktivna bila je akcija s Morrisom kojem je Vujčić bez gledanja bacio idealnu loptu na alley-oop.

Gosti iz Madrida su agresivno ušli u susret i već nakon prve minute vodili su 2:7. Ipak, vodstvo Reala nije dugo trajalo. Domaćini su uzvratili odmah u nastavku, a prvu prednost Maccabiju donijela je trica Terencea Morrisa za 9:7. Košarkaši Reala su pred kraj prve četvrtine preokrenuli rezultat na 21:23, ali su domaćini nakon prvih deset minuta ipak imali minimalnu prednost od pola koša (25:24).

Druga četvrtina ujedno je bila i odlučujuća. Košarkaši Maccabija su, predvođeni Willom Bynumom, u 15. minuti imali vodstvo od 13 poena (41:28), a s identičnom su prednosti i otišli na odmor (50:37). Nastavak susreta bio je jednosmjerna ulica, gosti su promašivali, a domaćini njihove promašaje kažnjavali. Treća četvrtina donijela je seriju Maccabija od 20:13, a nakon pola sata igre domaćini su imali prednost od 20 poena. U posljednjih deset minuta pojačali su i košarkaši Reala, ali im uz raspoložene Izraelce ni to nije bilo dovoljno te su na užarenom terenu u Tel Avivu pretrpjeli težak poraz, prvi u utakmicama Top 16 Eurolige.

Prvo ime susreta je raspoloženi Will Bynum, koji je sa svojih 22 poena uz dva skoka i pet asistencija najviše pridonio pobjedi Maccabija, a iskazali su se i Terence Morris sa 16 ubačenih poena te naš Nikola Vujčić. Od gostiju, najbolji su bili Felipe Reyes sa 16, te Louis Bullock s 15 postignutih poena. Bojan Bogdanović nije nastupio za španjolsku momčad.

Euroliga Top 16, skupina F: Maccabi Tel Aviv - Real Madrid 94:75.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!