Košarka

Prvo slavlje Partizana

Goran Markuš • četvrtak, 28.02.2008.

Odličnom igrom na domaćem parketu Partizan je stigao do prve pobjede u skupini D te se tako izjednačio sa Panathinaikosom i Efesom u borbi za drugo mjesto. Tvrdom obranom u drugoj četvrtini domaćini su u potpunosti deklasirali Efes koji se do kraja utakmice nije uspio u potpunosti oporaviti…

Prvu četvrtinu obje su momčadi započele nešto lakšim i sigurnijim tempom procjenjujući mogućnosti suparnika. Nošen Kennyem Gregoryem nešto bolje je ipak prošao Efes Pilsen koji je nakon 10 minuta na odmor otišao sa minimalnom prednošću.

Kroz drugu četvrtinu mogli smo uživati u novom Partizanu koji je digao obranu na novu razinu u potpunosti nadigravši goste. Šokirani Efes zbunjeno je tražio spas, a najbolji strijelac utakmice, Nikola Peković uz Milta Palacioa znao je iskoristiti ponuđeno odvevši svoju momčad na odmor sa visokih 11 poena prednosti.

U nastavku Efes se pokušao istom taktikom vratiti u susret, no unatoč čvrstoj obrani Partizan je uspio spriječiti značajnije rezultatsko približavanje protivnika. Iako je na početku posljednje četvrtine Efes još više pritisnuo domaćine Partizan je pokazao karakter ušavši u nešto bržu igru iz koje je izašao kao pobjednik sa četiri poena razlike u četvrtoj četvrtini, odnosno ogromnih +13 u konačnom rezultatu.

Činjenica da je Nikola do 20 poena stigao sa visokih 83% šuta još nam vjernije prikazuje njegovu presudnu ulogu u današnjoj pobjedi Partizana. S druge strane, Kenny je Efes predvodio sa odličnih 19 poena, no pomoć samo četvorice suigrača nije bila ni približno dovoljna za savladavanje raspoloženog domaćina.

Skupina D, 28. veljače: Partizan Igokea – Efes Pilsen 78:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!