Rukomet

Novi test neosvojivosti Ledene

Ivor Krapac • petak, 29.02.2008.

Rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja spremni su za treći i posljednji susret kod kuće u drugom krugu Lige prvaka. Nakon što su u Zagrebu već pali Portland San Antonio i Flensburg, u četvrtom kolu skupine 3 u Ledenu dvoranu Doma sportova stiže lider grupe, njemački HSV Hamburg, koji je Zagrebaše prije dva kola u svojoj dvorani dobio s tri gola razlike...

Pobjeda bi bila odlična, prestizanje zaostatka iz prvog ogleda s Hamburgom (32:29) i više od toga, no u taboru zagrebačkih Osiguravatelja ističu oprez i smiruju euforiju ili pretjerani pritisak uoči utakmice koja je na rasporedu u nedjelju u 18 sati. Interes je velik, tribine bi mogle biti prepune, a podrška navijača vatrena.

"Od prvog dana sam govorio da će nam susret s Hamburgom biti najteži. Oni se već vide u završnici, no najave će morati dokazati i na terenu", kazao je Lino Červar, trener CO-a: "Malo se bojim ove utakmice, ne toliko zbog jakog protivnika, više zbog pritiska koji se stvara i vrši na moju momčad. No, budite uvjereni da ćemo dati sve od sebe da ih dobijemo u poštenoj borbi."

"Bit će to nadmetanje njihovih iskusnih internacionalaca s našim mlađim igračima, poput Duvnjaka, Josipa Valčića i Kopljara. Uvjeren sam da će njihovi dvoboji usmjeriti tijek utakmice", dodao je šef struke Zagrebaša: "Smjer i misao vodilja bit će nam da ponovno pokažemo entuzijazam i srce, kako smo to već učinili u pobjedama nad Portlandom i Flensburgom."

Igor Vori će na crti voditi veliku borbu sa suparničkom obranom, kako to redovito čini iz utakmice u utakmicu. Poput svog trenera, i kružni napadač Zagrebaša postavio je znak "stop" euforiji: "Moramo zaboraviti na ono što smo napravili protiv Flensburga, pa i protiv Portlanda još ranije, važno je da ostanemo na zemlji i ne letimo u oblacima zbog prijašnjih pobjeda. Vjerujem da imamo šansu i u nedjelju."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Mirza Džomba, koji je jučer proslavio 31. rođendan, ponovio je koliko je suparnik kvalitetan: "Pokazali su da su favoriti naše grupe, jaka momčad, s izuzetnim šuterima Hensom i Yoonom. U prvoj utakmici smo velikom borbenošću uspjeli nadoknaditi minus od sedam-osam razlike, pokazali smo da možemo, no ne treba nas stavljati u ulogu favorita. Mislim da javnost i vodstvo kluba već sada mogu biti zadovoljni s ova četiri boda u drugom krugu, ali jasno, dat ćemo sve od sebe za novu pobjedu."

Vjenceslav Somić, koji je s nekoliko obrana u završnici ogleda s Flensburgom dao bitan impuls na putu do prošlotjednih 29:25 u Ledenoj, ponovno bi mogao imati važnu ulogu na vratima: "Proteklih dana se pripremam i proučavam Hensa i Yoona, koji su ponajbolji šuteri u najjačoj ligi svijeta. Pružit ćemo sve što možemo da ih svladamo."

Pobjeda nad gostima iz Hamburga potvrdila bi da su Zagrebaši sve bliže europskom vrhu, a kada si u takvom društvu, ni sponzora ne nedostaje. Osim najave dvoboja s HSV-om, današnji susret s novinarima u prostorijama Ine, kojem je nazočila cijela momčad, poslužio je i za obnovu sponzorskog ugovora hrvatske naftne kompanije s rukometašima CO-a na još četiri godine.

Riječ je o suradnji koja u različitim oblicima traje već 30 godina, a ta tradicija će se nastaviti uz potpis novog ugovora Tomislava Dragičevića i Josipa Petrovića u ime Ine i direktora Osiguravatelja Bartola Kaleba u ime zagrebačkog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!